TRAGEDIJA U LICI

Za nesreću kod Brinja, u kojoj je jedna osoba poginula, tužiteljstvo tereti vozača busa

Osumnjičeni 57-godišnjak upravljao je autobusom olako smatrajući da neće ugroziti druge sudionike u prometu

Prometna nesreća kod Brinja

 Robert Fajt/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću za tešku nesreću na autocesti kod Brinja 25. veljače, u kojoj je jedna osoba poginula, a šestero je teško ozlijeđeno, odgovornim drži vozača autobusa, 57-godišnjeg albanskog državljanina. U tužiteljstvu su proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja vozača i nakon toga je "doneseno rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu".

image

Prometna nesreća kod Brinja

Robert Fajt/CROPIX

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 57-godišnjak 25. veljače 2023., oko 23:40 sati na području općine Brinje, upravljao autobusom albanskih nacionalnih oznaka autocestom iz pravca Splita prema Zagrebu, protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, olako smatrajući da neće ugroziti druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da nije održao pravac kretanja vozila, već je skrenuo udesno na zaustavnu traku, a potom izvan kolnika na zemljano uzvišenje, gdje je prednjom desnom stranom vozila udario u kamenu stijenu od koju se odbio natrag na kolnik te tijekom zanašanja preko cijele širine autoceste udario u zaštitnu metalnu ogradu od koju se, od siline udarca, odbio i prevrnuo na lijevu bočnu stranu. U prometnoj nesreći je jedan putnik (albanski državljanin) smrtno stradao, dok je šest putnika (albanski državljani) zadobilo teške tjelesne ozljede - navode u tužiteljstvu.

image

Prometna nesreća kod Brinja

Robert Fajt/CROPIX

Podsjetimo, dogodilo se to u noći kad je u Lici počeo padati gusti snijeg, koji je potom blokirao čitavu Liku.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi te odredio i jamstvo u gotovu novcu koji može zamijeniti istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:06