DRAMA NA SUDU U ZAGREBU

Za silovanje dobio 10 godina pa se okrenuo žrtvama: ‘Kad izađem van, ubit ću vas obje!‘

Osuđenika su, prema nalogu Županijskog suda, zbog neprimjerenog ponašanja i prijetnji smrću usred ročišta vratili u zatvor
 Željko Puhovski/Cropix

Dajte mi 20 godina zatvora, a ne 10! A kad izađem van, ubit ću obje kur.., uzrujano je galamio u sudnici Županijskog suda u Zagrebu 42-godišnji muškarac, inače stari policijski znanac, dok je slušao objavu presude.

Pritom je pokazivao prstom na dvije prestravljene žrtve dok su uz njega stajali pravosudni policajci, a koji su ga potom, po nalogu suda, zbog neprimjerenog ponašanja usred ročišta vratili u zatvor. Povod prijetnjama smrću nepravomoćna je presuda od ukupno 10 godina zatvora, na koliko je 42-godišnjak osuđen zbog četiri kaznena djela - silovanja, teškog djela protiv spolne slobode te nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava.

Izrečena mu je i obvezna mjera liječenja ovisnosti od alkohola. U jedinstvenu kaznu uračunata mu je opozvana uvjetna presuda iz 2019. od 10 mjeseci koja je bila s trogodišnjim rokom kušnje, a osuđeni nasilnik na sve je još te iste 2019. osuđen na pet godina zatvora zbog još jednog silovanja.

Posljednji skup njegovih grijeha sa slobode, prema prijavi, datira od sredine 2015. pa sve do siječnja prošle godine kad se iživljavao u stanu nad djevojkom i njezinim sinom školarcem i to pretežito u alkoholiziranom stanju. Šamarao ju je po licu te udarao šakama po tijelu, vrijeđao ju je i ponižavao pred bolesnim djetetom koje je, pak, jednom prigodom bacio na pod. Optužnica ga tereti i da je u rujnu 2017., opet u pijanom stanju, tražio seks, a nakon što ga je ona odbila, odvukao ju je u sobu i prisilio na spolni odnos.

Zadnji seksualni incident nakon kojeg je uhićen odigrao se u siječnju prošle godine nakon druženja u jednom kafiću s prijateljicom svoje nevjenčane partnerice. Na jednom parkiralištu djevojku je oborio na tlo i ignorirao njezino zapomaganje u pomoć, nakon čega ju je išamarao, skinuo i silovao.

U jednom trenutku ga je čak i ugrizla za spolovilo te pobjegla u smjeru policajaca koje je uočila u daljini, a koji su se odazvali te kobne večeri na poziv jednog stanara zgrade koji je dojavio da u mraku čuje jecanje i da neko nekoga tuče.

Optuženi muškarac se ne smatra krivim. Priznao je samo nekoliko šamara upućenih nevjenčanoj partnerici i dva udarca njezina djeteta po stražnjici. Ostalo negira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 02:17