NAPOKON OPTUŽNICA

Za ubojstvo studenta u centru Rijeke odgovoran samo bjegunac iz Srbije

 Tea Cimaš/Cropix

RIJEKA - Nakon šestomjesečne istrage riječko tužiteljstvo u srijedu je podignulo optužnicu u slučaju ubojstva 23-godišnjeg creskog studenta Aleksnadra Abramova koji je 4. prosinca prošle godine na smrt pretučen u središtu Rijeke što je izazvalo veliku pozornost I osudu riječke javnosti.

Za taj su se brutalni čin teretili Dušan Cupać zvani Dule koji je odmah nakon događaja pobjegao u Srbiju i od tada je nedostupan hrvatskim organima progona, te njegov poznanik Dario Savić i rođak Dario Cupać.

Njih su dvojica dva dana kasnije uhićeni i od tada se nalaze u pritvoru riječkoga zatvora. No, nakon provedene istrage tužiteljstvo je u srijedu, samo dva dana prije isteka roka od 6 mjeseci, podignulo optužnicu u kojoj je za za ubojstvo optužen samo Dušan Cupać, a dvojica suoptuženika za nepružanje pomoći teško ozlijeđenom Aleksandru.

Sukladno odustajanju od optužbi da su sudjelovali u smrtonosnom premlaćivanju, donesena je i odluka da im se ukine pritvor te će se obojica u daljnjem postupku braniti sa slobode.

-Moj je klijent za sada zadovoljan odlukom tužiteljstva posebno u vidu djela za koje je optužen, ali I odluke da se brani sa slobode - izjavio je jučer odvjetnik Đuro Vučnić koji brani Daria Savića i dodao: 'On nije bježao od eventualne odgovornosti, no od prvoga je dana ukazivao na to da nije sudjelovao u tučnjavi i da nije zadao niti jedan udarac nesretnom Abramovu. Žao mu je što je došlo do tragičnog događaja, a na suđenju ćemo pokušati dokazati da mu je želio i pomoći jer postoje dokazi da je te večeri dva puta zvao Hitnu pomoć.'

Tužiteljstvo u optužnici navodi da je Dušan Cupać te noći na Trgu svete Barbare u centru Rijeke nakon verbalne prepirke, Abramova prvo udario šakom u glavu, a kada je pao na tlo, nastavio ga je tući rukama i nogama po glavi i tijelu, čak i kada je Abramov prestao pružati bilo kakav otpor.

Nažalost mladi je student uslijed zadobivenih ozljeda, prvenstveno prijeloma nosne kosti s pomakom i napuknuća kosti lubanje s krvarenjem, preminuo od gušenja vlastitom krvlju.

Kako nije dokazano da su Dario Savić i Dario Cupać sudjelovali u tučnjavi, optuženi su za nepružanje pomoći.

Konkretno se navodi da su vidjeli da je obliven krvlju I da ne pruža nikakav otpor te da otežano diše, no ostavili su ga ležati na pločniku i napustili mjesto događaja.

Dušanu Cupaću prijeti 15 godina zatvora. Ovakav pravi rasplet ovog nemilog događaja u djelo javnosti će zasigurno izazvati razočaranje jer tako ispada da za smrt nitko neće direktno odgovarati, no osobe upućene u slučaj od prvoga su dana tvrdile da će tešku biti za ubojstvo optužiti svu trojicu, a na činjenicu da je Cupać državljanin Srbije koja mu pruža utočište za sada nitko ne može utjecati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:33