DIVLJA VOŽNJA

Za vikend na Kvarneru u nedozvoljenu glisiranju zatečeno 19 plovila, svima su upravljali strani državljani

U prekršaju je od petka do ponedjeljka zatečeno osam državljana Njemačke, četiri državljana Slovenije, tri državljana Italije...
Ilustracija
 Matija Djanjesic/Cropix

Policija je tijekom protekog vikenda u nedozvoljenom glisiranju na Kvarneru, na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, zatekla 19 plovila, a svim počiniteljima su izrečene novčane kazne, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava primorsko-goranske.

U prekršaju je od petka do ponedjeljka zatečeno osam državljana Njemačke, četiri državljana Slovenije, tri državljana Italije te po jedan državljanin Nizozemske, Mađarske, Ukrajine i Belgije, a najviše, devet prekršaja, počinjeno je u rapskom akvatoriju.

Iz policije su izvijestili i o spašavanju i pružanju pomoći 44-godišnjem mađarskom državljaninu.

Kupači su u Mošćeničkoj Dragi u subotu, 14. kolovoza oko 10.40 sati primijetili muškarca, 44-godišnjeg državljanina Mađarske, koji je plutao u moru te su ga izvukli na plažu i pozvali hitnu pomoć.

Pružena mu je medicinska pomoć te je vozilom županijskog Zavoda za hitnu medicinu prevezen u riječku bolnicu.

Pri dolasku vozila hitne pomoći u Mošćeničku Dragu, na vozilu je došlo do kvara zvučne i svjetlosne signalizacije pa je zatražena pomoć policije. Vozilo hitne pomoći je stoga pod zvučnom i svjetlosnom pratnjom policije, u tri etape i u uvjetima gužve na prometnicama, prepraćeno do riječke bolnice.

Prema informacijama iz riječke bolnice, stradali 44-godišnjak je stabilno i oporavlja se.

Iz policije ističu da je zahvaljujući pravovremenom postupanju djelatnika hitne pomoći te dobroj suradnji s policijom, na vrijeme pružena pomoć stradalom mađarskom državljaninu te da su obje službe pokazale profesionalnost i humanost, s naglaskom na spašavanje života i pomaganje građanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2022 03:54