POKRENUTA KAMPANJA

Za zadarskog voditelja kojem je izgorio stan prikupljeno 10.000 eura: ‘Cijeli život nam je ostao tamo‘

‘Volio bih ući barem spasiti što se spasiti da, ako se može, uzeti dokumente... Nađeš se na ulici i gledaš kako sve nestaje‘
Davor Vlačić
 Screenshot/N1

U utorak oko 11:30 sati izbio je požar u jednom od stanova na Narodnom trgu u centru Zadra. Vatrogasci su oko 16 sati zaustavili širenje vatre, no obitelj Davora Vlačića ostala je bez doma. Radijski voditelj od Grada će dobiti privremeni smještaj, a za njega je odmah organizirana i GoFundMe kampanja, u kojoj je do srijede ujutro prikupljeno više od 10.000 eura.

- Izgorilo je dosta toga i srušio se krov tako da je stan neupotrebljiv, znači, više ne živimo tu... Ženi je termin za tri dana, imamo curicu od 4 i pol godine i psa. Imamo obitelj kod koje ćemo se zasad snaći... Taman smo sredili cijeli stan prije dolaska bebe tako da je ovo jedna psihološka borba - rekao je Vlačić u utorak.

Da mu zgrada gori, saznao je od prijatelja kojega je sreo na Kalelargi.

- Ova zgrada stvarno je tempirana bomba, ovo je stara zgrada, stare grede, to je sve suho... Mislim da su vatrogasci napravili stvarno dobar posao, to je mogao biti domino efekt do Varoši i prema sv. Šimi, moglo je izgorjeti pola Poluotoka. Volio bih ući barem spasiti što se spasiti da, ako se može, uzeti dokumente… Cijeli život nam je ostao u tom stanu, onda se nađeš u jednom trenutku na ulici i gledaš kako sve nestaje… I treba ući u novu životnu priču, bit će to sve dobro, sve je to za ljude, kažu - zaključio je Vlačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:35