KOBNI PRIJELAZ

Zabok: U naletu vlaka na automobil jedna žena poginula, dijete lakše ozlijeđeno

 Andrej Švoger/CROPIX

ZABOK - Jedna je osoba smrtno stradala u naletu vlaka na osobni automobil, na pružnom prijelazu u ulici Matije Gupca u Zaboku, kod kućnog broja 210, izvijestila je u 18.10 minuta PU krapinsko-zagorska.

Dijete je prema posljednjim informacijama ipak samo lakše ozlijeđeno. Žena je pokušala priježi prugu krečući se prema Ulici Matije Gupca, no vlak koji je koju minutu ranije krenuo iz oko 1 km udaljene stanice, odbacio je njezino vozilo 15-ak metara dalje. Vozilo je potpuno 'zgužvano'. Na mjesto nesreže izašli su oko 19 sati i županijska državna odvjetnica iz Zlatara te šef stanice u Zaboku.

Tako pričaju građani zgroženi još jednom tragedijom na zagorskim pružnim prijelazima, među kojima je ovaj u ulici M. Gupca, kod restorana popularno zvanom Kod Šode, već zapisan crnim slovima, a uz njega je i tužan podsjetnik na jednu igrom slučaja sretno okončanu nesreću mali 'park' kojeg je tada preživjeli sudionik uredio i godinama tamo proslavlja svoj drugi rođendan s prijateljima.

Ljetos su na nezaštiženom prijelazu kod Poznanovca poginule tri vrlo mlade djevojke, nakon čega je počela županijska akcija ugrađivanja svjetlosnih i zvučnih signalnih uređaja uz mahom rampama nezaštižene prijelaze.Očito prekasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:12