POGINULI OTAC I SIN

Zadar: Nađeno tijelo i drugog nestalog ribara

Otac i sin su u srijedu oko 14 sati s dvije brodice isplovili prema Molatu, a u petak je prijavljen njihov nestanak. U potragu su odmah krenuli brodovi Lučke kapetanije iz Zadra i pomorske policije
 Jure Mišković/CROPIX

ZADAR - U kuću žalosti na početku zadarskog gradskog predjela Stanovi u kojoj živi obitelj Martinović, inače iz Kukljice na Ugljanu, u subotu su prije podne ulazili prijatelji i rodbina ne vjerujući još u istinitost vijesti o pronalasku tijela oca i sina Ante i Alena. Ribarenje na koje su u srijedu zajedno otišli završilo je tragedijom čije uzroke tek treba utvrditi.

- Pustite nas da otplačemo svoju tugu – rekla nam je mlada žena koja je u jednom trenutku izašla iz kuće. - Znali su što rade – odgovorila je na pitanje jesu li bili profesionalni ribari. Od nekih smo prijatelja kasnije doznali da je Ante (64) cijeli radni vijek proveo na brodu, najprije na sabunjeru (pjeskaru) potom ribarskom.

Uz sina Alena (41) s kojom je izašao na posljednji kobni ribolov ima i kći, dok Alen ima dvoje malodobne djece. Živjeli su svi u istoj kući, svaka obitelj na svome katu. Otac i sin Martinović su u srijedu isplovili u ribolov iz Kukljice, s dvije brodice. Posljednji su put viđeni u četvrtak u poslijepodnevnim satima na Molatu prilikom policijske kontrole. U petak nešto prije 13 sati njihov je nestanak Lučkoj kapetaniji u Zadru prijavila supruga i majka. Počela je odmah potraga uz sudjelovanje plovila Lučke kapetanije i dva broda pomorske policije.

U uvali Jakinska na Molatu na vezu je pronađena njihova brodica od oko sedam metara dužine, a u 15,20 sati točno nasuprot toj uvali, na Dugom je otoku u uvali Lojišće pronađena prevrnuta u moru i manja brodica. Sat kasnije na otoku Bršćak, prema priopćenju PU zadarske, odnosno na otočiću Golac kojega se navodi u priopćenju Ministarstva mora, nasukano na obalu nađeno je tijelo mlađeg muškarca.

Potraga je u petak zbog mraka prekinuta te nastavljena u subotu odmah nakon svitanja i u 8,45 sati nađeno je i tijelo starijega. Ronioci PU zadarske našli su ga na morskom dnu stotinjak metara od mjesta gdje je dan ranije bila prevrnuta brodica. Oba su tijela prevezena u Zadar gdje je mrtvozornik zatražio obdukciju. Policija utvrđuje sve okolnosti stradavanja dvojice ribara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:50