ŽRTVA TRGOVINE LJUDIMA

Zadranku na prevaru odveo u Italiju pa je zatočio u stanu i silovao

Državljanin BiH (38) godinu dana mlađu Zadranku upoznao je na Facebooku
 Dorian Horvat/CROPIX

ZADAR - Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim državljaninom BiH, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela nad 37-godišnjakinjom iz okolice Zadra pa je zbog toga kazneno prijavljen za trgovinu ljudima, silovanje i iznudu, priopćila je policija.

Sumnjiči ga se da je u lipnju, preko društvene mreže, stupio u kontakt s oštećenom ženom te joj ponudio zaposlenje u Italiji, odveo je u svoj stan na području Italije, gdje joj je oduzeo osobne dokumente, onemogućio joj slobodno kretanje i prisiljavao na spolne odnose.

Tereti ga se da je također 37-godišnjakinju potom odvezao u okolicu Cazina u BiH, gdje ju je seksualno iskorištavao.

Osumnjičen je i da je tijekom kolovoza oštećenoj upućivao prijeteće pozive i poruke u kojima je od nje tražio isplatu novca na ime nepostojećeg duga.

Osumnjičenoga 38-godišnjaka policajci su uhitili prošlog petka u Ličkom Petrovom Selu, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela trgovanja ljudima, silovanje i iznuda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:27