POVORKA PONOSA

Zagreb Pride ipak nije prošao bez incidenata: Privedeno 14 osoba, od toga 10 maloljetnika

Od ukupno 14 privedenih osoba u policijsku postaju prije, tijekom i nakon samog javnog okupljanja, njih 10 je bilo maloljetno

Zagreb Pride

 Denis Lovrovic/Afp

Zagreb Pride 2023. koji se ove subote održao pod geslom ‘Zajedno za trans prava!‘ i bio je posvećen trans zajednici, svim interseksualnim, rodno varijantnim i nebinarnim osobama, ipak nije prošao bez policijskih intervencija. Od ukupno 14 privedenih osoba u policijsku postaju prije, tijekom i nakon samog javnog okupljanja, njih 10 je bilo maloljetno.

- Nakon utvrđivanja okolnosti i obavljanja obavijesnih razgovora maloljetnici su pušteni iz službenih prostorija. U odnosu na petoricu maloljetnika nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti dok će protiv jednog maloljetnika biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. U suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom policija nastavlja kriminalističko istraživanje u odnosu na četiri maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje u vezi zločina iz mržnje na štetu 29-godišnjeg sudionika javnog okupljanja - otkrivaju iz PU zagrebačke.

Dodaju također i da nad četvoricom punoljetnih muškaraca provode kriminalističko istraživanje od čega nad dvojicom zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju, dok se druga dvojica sumnjiče za pokušaj teške krađe u svezi zločina iz mržnje.

- S ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja, nastavlja se kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe na drzak način u vezi zločina iz mržnje na okolnosti događaja koji se dogodio u subotu oko 19.25 sati na području parka Zrinjevac. Naime, nepoznati je počinitelj tada s leđa prišao 25-godišnjaku koji je bio ogrnut zastavom duginih boja te s njega strugnuo zastavu uslijed čega je oštećeni pao na tlo. Nepoznati muškarac potom ga je verbalno napao pogrdnim riječima koje se odnose na seksualnu orijentaciju nakon čega se sa zastavom udaljio s mjesta događaja - zaključuju iz policije navodeći da napadnuti mladić nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:22