'OPERIRALA' OD 2015.

ZAGREBAČKA BANKARICA POKRALA BANKU ZA 1,1 MILIJUN KUNA Obavljala tajne transakcije na računima klijenata i krivotvorila njihove potpise

 Marijo Basic / Ilustracija / CROPIX

Zagrebačkoj bankarici policajci su stavili lisice na ruke nakon što se posumnjalo da je s računa klijenata banke tijekom četiri godine "izmuzla" više od 1,1 milijun kuna. Kazneno su ju prijavili za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave, a sve je počelo u travnju 2015. godine kad si je odlučila pribaviti protupravnu imovinsku korist.

Od tad pa sve do veljače prošle godine neovlašteno je i bez odobrenja četvero klijenata banke obavljala transakcije na njihovim računima. Isplaćivala je i uplaćivala novac, potom zatvarala i otvarala oročene štednje na kunskim i deviznim računima, a zadirala je i u novac koji su klijenti imali i u stambenoj štednji.

- Isplaćeni novac zadržala je za sebe, a da bi prikrila svoje postupanje, u više navrata krivotvorila je potpise klijenata na potvrdama o izvršenim transakcijama - uvjereni su zagrebački kriminalisti. Nonšalantno baratanje tuđim novcem trajalo je sve dok jedan od klijenata nije uočio nelogičnost jer se našao u problemu.

Posrnula 39-godišnja bankarica je na sve 13. veljače prošle godine izradila ponudu životnog osiguranja i pripadajuću policu u korist jednog klijenta u koji je lažno unijela iznos jednokratne premije na 71.900 eura i koju je predala klijentu. Potom je izradila još jednu policu s identičnim serijskim brojem na koji je stavila, međutim, premiju od 8000 eura i koji je iznos stvarno i uplatila na račun osiguravajućeg trgovačkog društva, dok je razliku od 63.900 eura sebi stavila u džep.

- Osumnjičena si je pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 1,183.538 kuna, a riječ je o iznosu za koji je prema imovinskopravnom zahtjevu oštećena banka - zaključuju iz zagrebačke policije koji su protiv bankarice podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Je li joj novac trebao da pokrpa vlastite dugove ili za nešto drugo, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 02:25