AKCIJA U N. ZAGREBU

Zagrebačka policija uhitila Mladena Džidića, ubojicu za kojim vlasti BiH tragaju godinama

Služio je zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića

Marko Džidić

Zagrebačka policija izvijestila je da su u srijedu, 30. ožujka na području Novog Zagreba u Iškom putu, policijski službenici Odjela za potrage i Interventne policije Policijske uprave zagrebačke postupali su po tjeralici za 48-godišnjakom, raspisanoj od strane Županijskog suda u Velikoj Gorici zbog izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 17 godina poradi počinjenja kaznenog djela "Teško ubojstvo", počinjenog na teritoriju Bosne i Hercegovine 2009. godine.

"Temeljem naloga suda, u stanu kojim se koristio 48-godišnjak, obavljena je pretraga kojom prilikom je pronađeno ukupno 167 grama kokaina, preša za pakiranje droge, vaga i ostali pribor", navela je policija.

Kako doznajemo, radi se Mladenu Džidiću za kojim je ranije Kantonalni sud u Mostaru raspisao tjeralicu jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića, počinjenog 13. listopada 2009. iz koristoljublja.

Džinić je inače rođen u njemačkom Wuppertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te Bosne i Hercegovine. U Hrvatskoj je po tjeralici BiH već bio uhićen u ljeto 2019. godine i to nakon što je otkriveno da je prijetio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je tada i lociran u Sesvetama te lišen slobode. Međutim, tijekom postupka priznanja presude suda BiH, domogao se slobode, te je u međuvremenu i hrvatsko pravosuđe za njim raspisalo tjeralicu.

Zagrebačka policija pojasnila je kako je "temeljem Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, Republika Hrvatska preuzela izvršenje kaznene presude od Republike Bosne i Hercegovine nakon čega je osoba predana u Zatvor u Zagrebu". A ćeka ga i novi kazneni postupak u Hrvatskoj zbog trgovine drogom. Policija je najavila da će kaznenu prijavu za to kazneno djelo dotaviti na postupanje nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 15:31