KOD KOLODVORA

ZAGREBAČKA POLICIJA UHITILA MLADU DŽEPARICU Punih 10 mjeseci je po tramvajima krala novčanike turistima iz cijelog svijeta

Džepar / Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Zagrebačka policija vratila je nadu pokradenim turistima koji su se od početka ove godine našli na udaru džepara. Lisice na ruke policajci su stavili 19-godišnjoj djevojci koja je od početka godine punih 10 mjeseci neprimjetno potkradala turiste po Zagrebu.

A njih je bilo iz cijeloga svijeta počevši od Njemačke i Grčke preko Indije, Kine, Koreje, Malezije sve do Kanade i Kolumbije.

Rezime kriminalističkog istraživanja je ukupno 19 krađa na štetu više osoba od kojih najstarija žrtva ima 87 godina, a zagrebačka džeparica je predana pritvorskom nadzorniku te je protiv nje podnesena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

Sve se počelo raspetljavati 5. studenoga kada je oko 22 sata na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu rukom posegnula u ruksak 61-godišnjeg Kolumbijca koji je odmah potražio pomoć policije.

Mladu kradljivicu policajci su zatekli u krugu kolodvora te su kod nje pronašli 6560 eura i 80.000 čeških kruna za koje je utvrđeno da ih je netom prije ukrala Kolumbijcu kojem je policija, potom, novac vratila.

A tijekom istraživanja, kriminalisti su 19-godišnjakinju povezali s još 17 krađa koje datiraju od 31. siječnja pa sve do 17. listopada. Uglavnom je krala prilikom ulaska u tramvaje i tijekom vožnje ZET-ovim javnim prijevozom.

Najčešće je operirala oko tramvajskog stajališta na Držićevoj kao i na dolaznim peronima AKZ-a uglavnom koristeći nepažnju turista iz čijih je torbica krala novčanike s dokumentima, novcem, bankovnim karticama i mobitelima.

Ukupno ih je oštetila za 62.661 kunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:59