UŠLI MU U TRAG

Zagrebačka policija uhvatila serijskog pljačkaša koji je mahom iz ljekarni ukrao više od 7000 eura

Tijekom popodnevnih i večernjih sati 36-godišnjak je, sumnja se, dolazio do ljekarni u kojima bi najčešće zaposlenicima prijetio nožem

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Zagrebačka policija ušla je u trag serijskom pljačkašu koji je u protekla tri mjeseca počinio deset kaznenih djela razbojništva mahom u ljekarnama.

Osumnjičeni 36-godišnjak zaposlenicima ljekarni najčešće je prijetio nožem, a u jednom slučaju i skalpelom, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

"Provedenim opsežnim kriminalističkim istraživanjem zagrebački policajci su potvrdili sumnju da je osumnjičeni muškarac od 21. ožujka pa do 29. svibnja 2023. godine počinio ukupno deset kaznenih djela razbojništva u ljekarnama na području Črnomerca, Dubrave, Maksimira, Medveščaka i Trešnjevke.

Naime, tijekom popodnevnih i večernjih sati je 36-godišnjak, sumnja se, dolazio do ljekarni u kojima bi najčešće zaposlenicima zaprijetio nožem, u jednom slučaju zaprijetio je skalpelom i u jednom slučaju verbalno, nakon čega bi od zaposlenika zatražio da mu predaju novac, što su oni iz straha dijelom i činili dok u nekoliko slučajeva nakon upućenih im prijetnji bi sam otuđio novac. Odmah potom osumnjičeni bi pobjegao iz ljekarni", opisala je policija dodajući da ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko 7390 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su posebno izvješće dostavili Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok su 36-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 00:21