MAKSIMIRSKI STADION

ZAGREBAČKA POLICIJA 'Utakmica Dinama i Atalante sa sigurnosnog aspekta je prošla u najboljem redu, priveli smo 21 osobu'

 
 REUTERS

Sinoćnji nogometni sraz GNK Dinamo i talijanske Atalanta BC na Maksimirskom stadionu, a koji je proglašen utakmicom visokog rizika, prema izvješću PU zagrebačke, sa sigurnosnog aspekta je prošao u najboljem redu.

Na tribinama je bilo oko 28.000 gledatelja od čega je 2720 bilo gostujućih navijača.

- Sa sigurnosnog aspekta cjelokupni organizirani dolazak i odlazak gostujućih navijača pod pratnjom policije, a koji su došli sa oko 123 raznih vozila, od kojeg je broja 41 autobus, te koji su i dopraćeni i ispraćeni na stadion, odnosno sa stadiona, prošao je u najboljem redu.

I upravo zato u službene prostorije policije, prije, za vrijeme i nakon utakmice, dovedeno je zbog prekršaja ukupno 16 domaćih navijača starosti od 18 do 46 godina (sedam zbog alkoholiziranosti, tri zbog neposjedovanja ulaznica, dva zbog posjedovanja droge i četiri preventivno) te ukupno pet gostujućih navijača starih između 20 do 40 godina (jedan zbog posjedovanja droge, tri zbog alkoholiziranosti i jedan zbog posjedovanja pirotehnike i droge u alkoholiziranom stanju) – ističu iz zagrebačke policije.

Što se tiče samog osiguranja utakmice, koja je bila vrlo posjećena te sa sigurnosnog aspekta i vrlo zahtjevna, "sve je proteklo u najboljem redu".

- Sve je proteklo u najboljem redu. S jedne strane zbog športskog ponašanja svih oni koji su pratili utakmicu na stadionu ali i zbog odlične suradnje i koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost ovog športskog događaja.

Ovim putem želimo ujedno iskoristiti priliku i zahvaliti građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika – zaključuju iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 04:00