POJAČANI NADZOR

Zagrebačka policija za vikend uhvatila 68 vozača s alkoholom u krvi: Najmlađi je imao tek 18 godina

Od ukupno 68 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 15 vozača ili 22,1 posto izmjereno je više od 1,5 promila
Alkotest, Ilustracija
 Admir Buljubasic/Cropix

Zagrebačka policija izvijestila je da je u sklopu akcije pojačanog nadzora prometa te akcije protiv alkohola, droge i brzine do otrježnjenja zadržala sedam osoba i isto toliko ih privela na prekršajni sud, a među kažnjenima je najmlađi 18-godišnjak koji se u vožnju upustio s 1,7 promila alkohola.

U vrijeme vikend akcije utvrđena su 642 prometna prekršaja, uključujući 68 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 299 prekršaja nepropisne brzine, 59 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 364 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom i osam slučajeva vožnje neregistriranim vozilom.

Najveća koncentracija alkohola od 2,74 promila izmjerena je 36-godišnjaku koji je u pijanoj vožnji uhvaćen u subotu 1,25 sati u Sesvetama.

Od ukupno 68 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 15 vozača ili 22,1 posto izmjereno je više od 1,5 promila, a uhvaćeno je i četrnaest mladih vozača.

Pronađen 23-godišnjak bez dozvole koji je divljao po cesti, sud ga kaznio s 34.500 kuna

Policija je izvijestila i da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom koji se 1. rujna u popodnevnim satima na području Maksimira i Dubrave upustio u vožnju prije stjecanja prava i usprkos zabrani upravljanja pri čemu je vozio u suprotnom smjeru, namjerno prošao na crveno svjetlo i nepropisno se prestrojavao.

Osumnjičeni je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 34.500 kuna.

Muškarac je uhvaćen nakon što su prolaznici koji su svjedočili njegovoj neodgovornoj vožnji objavili snimku na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:45