EKSPLOZIJA U LANIŠTU

Zagrebački kriminalisti na nogama: Otkriveno pred čijim stanom je postavljen dinamit

Sreća u nesreći je da je žena iz stana na Laništu prošla s lakšim ozljedama
Eksplozija u Laništu
 Srdjan Vrancic/Cropix

Od trenutka saznanja da u stanu, pred koji je pod okriljem noći postavljena veća količina dinamita, živi obitelj Tomislava Sučića, starog policijskog znanca koji se trenutno nalazi u zatvoru Remetinec i koji je u ruke policije pao u sklopu akcije Tebra, svi zagrebački kriminalisti su se digli na noge.

Sreća u nesreći je da žena prošla s lakšim ozljedama, no nakon suprugova pritvaranja prolazi, kako doznajemo, pravu kalvariju.

S obzirom na jezivu poruku koju joj je nepoznati počinitelj ili, pak, više njih uputio aktiviravši joj dinamit pred vratima stana koji je u vlasništvu partnerove majke, bit će joj pružena policijska zaštita.

Podsjetimo, Sučić je nepune dvije godine već iza rešetaka remetinečkog pritvora te je optužen s još 18 osoba za niz kaznenih djela počevši od krijumčarenja velikih količina droge, protupravne naplate, naručene paleži automobila...Ima li ta kriminalna prošlost veze s time, ili se pak razlog krije u nečem drugom, policija istražuje.

image
Eksplozija u Laništu
Srdjan Vrancic/Cropix

Eksplozija je u Laništu odjeknula tijekom noći. Jedna ženska osoba je ozlijeđena u eksploziji koja se dogodila oko 2.25 sati u stambenoj zgradi na zagrebačkom Laništu. Prema prvim informacijama, eksplozija na 3. katu zgrade u Ulici Lanište oštetila je desetak ulaznih vrata stanova, dok je jedan stan razoren.

Osim policije i Hitne pomoći, na mjesto intervencije pozvani su i zagrebački vatrogasci koje je po dolasku na poprište užasa dočekalo stubište puno dima te prestravljeni stanari koji su spas odmah nakon detonacije potražili izvan stanova.

Kako smo doznali, popucale su i instalacije, voda iz cijevi slijevala se po stanovima, a najviše su od eksplozije uništeni jedan stan te dizalo, no još nije poznato je li u tom stanu žena zadobila ozljede glave ili se u trenutku eksplozije nalazila u neposrednoj blizini.

Susjed, predstavnik suvlasnika, utrčao je u stan čija je vrata raznijela detonacija te izvukao dvojicu prestravljenih dječaka. Većina stanara se u tom trenutku kroz zadimljeno stubište spuštala po stepenicama.

image
Eksplozija u Laništu
Jutarnji List
image
Eksplozija u Laništu
Jutarnji List

- Nastala je panika. Na 3. katu na 10 stanova detonacija je oštetila vrata i totalno je uništen lift. Materijalna šteta je ogromna. Zatvorili smo potom plin i vodu u cijeloj vertikali ulaza. Žena je imala krvarenje na nosu i bila je izbezumljena. Mislila je da je eksplodirao plinski bojler. Djecu smo stavili u auto na toplo i čekali obitelj. I ne, nemojte sad misliti da sam spašavao susjede po stubištu. Nisam Batman. Već sam im svima kucao na vrata da se vidi je l‘ tko ozlijeđen još - kaže nam predstavnik suvlasnika dodajući da nije primijetio muvanje po zgradi nepoznatih ljudi.

image
Eksplozija u Laništu
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Eksplozija u Laništu
Srdjan Vrancic/Cropix
image
Eksplozija u Laništu
Srdjan Vrancic/Cropix

- Svi su pokušavali primiriti stanare sve dok se i sami ne uvjere postoji li i dalje opasnost za ljudske živote i ima li još ozlijeđenih. Hitna pomoć odvela je ženu koja je, koliko sam uspjela vidjeti, imala krvavu glavu. Kvart nam je postao leglo kriminala. I svako malo dođemo u fokus kad policija ovdje uhvati nekoga koga istražuju jer su zgrade nove, stanova je jako puno koji se iznajmljuju i teže se pojedincima ulazi u trag - mišljenja je druga susjeda, koja je također čula da je eksplozija posljedica aktiviranja neke eksplozivne naprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 06:33