UHIĆEN 45-GODIŠNJAK

Zagrebački kriminalisti u tri improvizirana laboratorija u jednoj kući otkrili 18 kg marihuane

Muškarac je u Sesvetama imao 30 stabljika marihuane visine od pet do 100 centimetara, a pronađena je i osušena marihuana
Kućni laboratorij
 Pu Zagrebačka

Zbog gotovo 18 kilograma marihuane koje potječu, pretpostavljaju kriminalisti, iz tri improvizirana laboratorija smještena u jednoj sesvetskoj obiteljskoj kući, lisice na ruke stavljene su 45-godišnjem muškarcu. Nakon kriminalističkog istraživanja, kazneno su ga prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je otkrila da je posrnuli vrtlar u kući stvorio idealne uvjete - uređaj za emitiranje svjetlosti i protok zraka bili su ključni da kroz umjetni uzgoj stabljike marihuane rastu k'o lude. Plodove svoga rada je potom sušio, usitnjavao, prepakiravao te dalje, pretpostavljaju, i preprodavao.

image
Kućni laboratorij
Pu Zagrebačka

- Obavljenom pretragom obiteljske kuće na području Sesveta su pronađena tri improvizirana laboratorija za umjetni uzgoj bilja u kojima je bilo zasađeno ukupno 30 stabljika marihuane visine od 5 do 100 cm. Pronađeno je još ukupno 489 grama marihuane pakirane u dvije plastične vrećice i jednu staklenku, 17.572 grama suhog lišća i grana marihuane pakirano u devet plastičnih vreća, ali i tri ručno motane cigarete ispunjene marihuanom. Nađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge, uređaji za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka - otkrivaju iz PU zagrebačke.

image
Kućni laboratorij
Pu Zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:32