MORA PLATITI I TROŠKOVE POSTUPKA

ZAGREBAČKI POLICAJCI NISU MOGLI VJEROVATI SVOJIM OČIMA Besramna gospođa Božica olakšala se usred dvorišta policijske postaje, danas je saznala kaznu

 
Ilustracija
 HANZA MEDIA

Zbog vršenja male nužde u dvorištu III. policijske postaje u Zagrebu dok se netko od njezinih članova obitelji nalazio na kriminalističkoj obradi, na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sa 300 kuna je kažnjena Božica Š. (58).

Dužna je platiti i 200 kuna troškova prekršajnog postupka, a prema optužnom prijedlogu, ona je 30. kolovoza u dvorištu policijske postaje u Dubravi, tik uz ulicu, piškila, čime je omalovažavala moralne osjećaje prolaznika. Time je prekršila članak 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Na niti jednom od tri ročišta Božica Š. se nije pojavila jer do nje nisu stizali pozivi s obzirom na to da na adresi u Pitomači na kojoj je prijavljena, ne stanuje duže vrijeme. A promjenu adrese bila je dužna prijaviti i o tome je bila obaviještena. Zato je saslušana policajka koja ju je uhvatila u grijehu.

- Zatekla sam okrivljenicu u dvorištu III. PP kako vrši malu nuždu. Taj dio dvorišta je vidljiv pogledima s ulice, a u isto vrijeme je u policijskoj postaji bilo više osoba koje su bile na kriminalističkoj obradi - prisjetila se policajka u sudnici.

Sud je mišljenja da će se izrečenom novčanom kaznom ostvariti svrha kažnjavanja kod okrivljenice te da će shvatiti težinu i društvenu neprihvatljivost svoga ponašanja te ubuduće ne činiti ovakva ili slična djela. Inače, Božici Š. ovo nije bio prvi prekršajni prijestup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2022 02:41