IZA REŠETAKA

ZAGREBAČKI ŽUPANIJSKI SUD PRESUDIO MONSTRUOZNOM TETKU Sedam godina robije za silovanje nećakinje (12)

56-godišnjaka prijavile su još dvije maloljetne djevojke za zlostavljanje
 Željko Hajdinjak/CROPIX

"Radije ću ići u dom, ne želim ići kod bake. Tamo me tetak silovao kad sam imala 12 godina”, ispričala je prošle godine 16-godišnjakinja zabezeknutim radnicima u Centru za socijalnu skrb objašnjavajući im zašto stalno izbjegava da je udome kod članova njezine obitelji u istočnom dijelu Zagreba. U Centru su odmah pokrenuli istragu njezinih navoda, a ona je pokazala da je 56-godišnji tetak J.T., uz spomenutu djevojčicu, od 2010. do 2012. seksualno zlostavljao još dvije djevojčice, njezinu 14-godišnju sestru i njihovu 14-godišnju prijateljicu.

J.T. je zbog tih nedjela na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak nepravomoćno osuđen na ukupno 7 godina zatvora, a kada mu je sutkinja izricala presudu, počeo je jecati i nervozno prebirati prstima.

Prijava centra

Djevojčica s početka ove priče, nećakinja njegove supruge, prošla je najgore. Nju je J.T. silovao krajem srpnja 2010., kada je imala nepunih 13 godina. Ona je s ocem živjela u susjedstvu, a toga dana je došla u posjet svojoj sestrični, kćeri osuđenoga J.T.

Međutim, njezine sestrične nije bilo kod kuće, a tetak se počeo čudno ponašati. Počeo ju je dirati po grudima i stražnjici. Ugrizla ga je za ruku, no to ga je samo razbjesnilo pa ju je bacio na pod. Usprkos plaču i moljenju da prestane, J.T. ju je silovao, a prestao je kad je u susjednoj sobi slučajno zazvonio telefon. Djevojčica je iskoristila taj trenutak, pokupila odjeću i pobjegla.

O svemu tome nikome nije govorila sve do 2013., kada su je djelatnici Centra za socijalnu skrb htjeli poslati natrag u kuću njezine bake, gdje je živio i njezin tetak.

Urota djevojčica

No, otkriveno je da je J.T. imao još žrtava, koje su se sve međusobno poznavale. Tako je uz spomenutu djevojčicu od 2010. do 2011. desetak puta seksualno zlostavljao njezinu godinu dana stariju sestru dirajući je po tijelu ili kada bi u kući bili sami ili pak u njegovu automobilu. Kada bi ga ona odgurnula, on joj je govorio da mu da još malo.

U jednome trenutku 14-godišnjakinja mu je rekla da prestane ili će sve reći teti, a J.T. se prepao i prestao. U ljeto 2012. pokušao je napastovati i njihovu 14-godišnju prijateljicu, i to dok se njegova kći, kod koje je djevojčica došla u posjet, tuširala.

J.T. je tijekom suđenja tvrdio da su se tri djevojčice urotile protiv njega i da ga namjerno terete, međutim sud takvoj obrani nije povjerovao. “Zašto bi tri djevojčice zajedno imale motiv da vas terete za takve stvari”, rekla je sutkinja. On je samo spustio glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:47