ŽURNA REAKCIJA

Zagrepčanin (35) lažno dojavio da je na Trešnjevci postavljena bomba, policija ga ekspresno uhitila: ‘Rekao nam je zašto je to učinio‘

Zbog narušenih međuljudskih odnosa muškarac na Trešnjevci dojavio da je u ugostiteljskom objektu postavljena eksplozivna naprava

Ilustracija

 Denis Jerkovic/Cropix

U nedjelju oko 14.38 sati policijski službenici su na broj 192, hitni broj Operativno-komunikacijskog centra (OKC) policije, zaprimili poziv muškarca koji im je dojavio da je u ugostiteljskom objektu na Trešnjevci postavljena eksplozivna naprava, izvijestila je PU zagrebačka.

Kako se navodi, policijski službenici s Trešnjevke su žurno i bez odgode krenuli na mjesto događaja te su u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta zatekli 35-godišnjeg muškarca koji je kod sebe imao mobitel pozivnog broja s kojeg je OKC-u policije dojavljena lažna dojava o eksplozivnoj napravi.

"Tijekom daljnjeg postupanja na mjestu događaja, 35-godišnjak je policajcima naveo da je lažno dojavio da se u ugostiteljskom objektu nalazi eksplozivna naprava iz razloga što s osobama koje su bile u ugostiteljskom objektu ima narušene međuljudske odnose", stoji u policijskom priopćenju.

Osumnjičeni muškarac priveden je u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja. Policijski službenici su na mjestu događaja obavili pregled i nisu potvrdili istinitost zaprimljene dojave. Stoga se, kažu u PU zagrebačkoj, radi o lažnoj dojavi.

"Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u konkretnom slučaju", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:50