StoryEditor
TEŠKE KRAĐE

ZAGREPČANIN UZ POMOĆ SOFISTICIRANOG UREĐAJA NEPRIMJETNO PROVALJIVAO U SKUPOCJENE AUTE Samo iz jednog BMW-a ukrao je 43.000 kuna u gotovini

 
 PU Zadarska

Bez alata nema zanata. Znao je to, čini se, dosjetljivi 52-godišnjak sa zagrebačkog područja koji se uoči turističke sezone opremio posebnim uređajem za blokiranje signala te se uputio na Jadran kako bi krao novac iz parkrarnih vozila.

Kako je izvijestila zadarska policija, muškarac je raspolagao specijalnim uređajem koji ometa signal zaključavanja vozila. Vlasnici automobila tako bi daljinskim upravljačem zaključali vozilo, te otišli misleći da je sve u redu, a lopov bi tada ulazio u vozila i iz njih krao vrijednosti, uglavnom novac.

Dolijao je u ponedjeljak oko 12 sati u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja BMW-a.

PU Zadarska

Lopov je ciljao skupocjena vozila očekujući valjda da u njima ima dovoljno atraktivnog "plijena". Po policijskom priopćenju, nije se prevario. Iz pretinca BMW-a ukrao je novčanik u kojem se nalazilo čak 43 tisuće kuna, tisuću eura te 1500 britanskih funti.

Desetak dana ranije, 13. srpnja oko 10 sati, na istom je parkiralištu uređajem onemogućio zaključavanje Mercedesa, no ovdje nije bio sretne ruke jer u automobilu nije bilo vrijednosti. Potom je 18. srpnja na parkiralištu u Ulici Bleiburških žrtava spriječio zaključavanje još jednog Mercedesa, ovaj put zadarskih registarskih oznaka, odakle je 65-godišnjaku ukrao 4.200 eura, 100 američkih dolara i 900 konvertibilnih maraka.

PU Zadarska
 

Policija procjenjuje da je na taj način ukupno ukrao više od stotinu tisuća kuna. Dio novca pronađen je kod njega te mu je oduzet, kao i uređaj kojim se služio pri krađama. Protiv njega su podnesene kaznene prijave za više teških krađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 23:59