PALA U AKCIJI 'KLOPKA'

ZAGREPČANKA IZGUBILA POSAO PA SE UPUSTILA U PROSTITUCIJU DA PREHRANI DJECU 'Otišla sam trbuhom za kruhom u Zadar i prodavala tijelo...'

 
 Ilustracija / Profimedia, Sciencephoto RM

- Nisam mogla pronaći posao koji bi mi omogućio novčana primanja za normalan život, pa sam se prije pet do šest mjeseci odlučila baviti pružanjem seksualnih usluga - rekla je 40-godišnja A. F. sa zagrebačkog područja koja je ovih dana na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjena novčanom kaznom zbog odavanja prostituciji pod nadimkom 'Nova vitka crnka', piše Zadarski.hr.

Kao 'vitka crnka' u Zadar je 'trbuhom za kruhom' preselila početkom veljače kada je unajmila stan na Poluotoku. Nakon što je u Plavom oglasniku objavila oglas pod nazivom 'Nova vitka crnka' sa svojim kontakt brojevima koje je često mijenjala u Zadru je svoje seksualne usluge naplatila neutvrđenom broju muškaraca.

Životne potrebe

Dnevno je imala dvojicu do trojicu muškaraca kojima je pola sata seksualnih usluga naplaćivala 400 kuna.

- Od zarađenog novca plaćala sam stanarinu i trošila za životne potrebe. Djeci sam kupovala potrepštine, a jedan sam dio davala svom bivšem suprugu i novoj supruzi koji su brinuli za djecu - rekla je rastavljena majka dvoje djece.

U ljetnoj sezoni u Zadar se vratila s prijateljicom kada je i povećala cijenu. Seksualne usluge naplaćivala je tada od 600 kuna za pola sata do 800 kuna za sat vremena. Novi oglas je glasio: 'Zadar! Nova vitka crnka 19 godina'. Tada je, prema optužnom prijedlogu, stupila u kontakt s najmanje pet različitih muških osoba.

Uhićena je u policijskoj akciji 'Klopka', 9. kolovoza nakon što su dvojica zadarskih plavaca lažno preko oglasnika pristali na dogovor: 'Može hotel ili tvoj prostor.'

Ugovorili su seksualne usluge po cijeni od 800 kuna po osobi, ukupno 1600 kuna na dan, a početni sastanak je dogovoren u 12 i 30 sati na Branimirovoj obali.

Prijateljica noći uhićena je kada su joj policajci u automobilu predali označene novčanice. Nakon što je uhićena zaplijenjena joj je jedna novčanica od tisuću i dvije od dvjesto kuna. Uz troškove postupka od 100 kuna, sud joj je odredio novčanu kaznu od 764 kune s tim da je dio od 300 kuna smanjen za vrijeme koje je provela u pritvoru.

U izricanju presude kao olakotna okolnost uzeto je njezino priznanje kaznenog djela, te dosadašnja neosuđivanost. Kazna je, kako je istaknuto, određena u smislu specijalne prevencije, da okrivljenica neće ubuduće raditi ovakve prekršaje, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:56