OSTALA BEZ 203.000 KUNA

Zagrepčanka nasjela na prevaru preko Fejsa: Zbližila se s ‘poduzetnikom‘ pa mu posuđivala novce

On joj je otvorio "dušu" povjerivši joj se kako se najednom našao u problemu i da mu je blokiran bankovni račun.
 Jaap Arriens/Ddp Usa/Profimedia

Lakovjernost zbog koje mu je povjerovala da je ozbiljan i bogat poduzetnik koji se najednom našao u problemu, stajalo je 53-godišnju Zagrepčanku čak 203 tisuće kuna koliko mu ju je dala. Sve je krenulo početkom lipnja preko Facebooka kad joj se 45-godišnjak lažno predstavio koristeći lažni profil.

Naznačio joj je da je vrlo uspješan i vrlo bogat čovjek koji traži isključivo ozbiljnu ljubavnu vezu. Komunikaciju su nastavili i preko aplikacija te poziva i SMS-ova te joj je otvorio "dušu" povjerivši joj se kako se najednom našao u problemu i da mu je blokiran bankovni račun.

Ne bi li mu pomogla da prebrodi teške trenutke i riješi osobne i poslovne obaveze, ona je lakomisleno povjerovala u njegove riječi te mu od 16. lipnja od 29. srpnja ove godine posuđivala novac, vjerujući pritom da će joj isti i vratiti.

Čak devet puta uslijedila je posudba - dva je puta uplatila novac na bankovni račun njegova poznanika, a u sedam je navrata u kuverti davala novac taksistu odnosno njegovom poznaniku na čiji je račun, već prethodno, uplaćivala novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:26