ODLUKA SUDSKOG VIJEĆA

Žalba tužiteljstva nije prošla: Devet od 14 osumnjičenih torcidaša ostaje na slobodi

U neredima je ozlijeđeno 20 policajaca i 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana

Arhiva

 Zeljko Puhovski/Cropix

Devet od 14 osumnjičenih navijača Hajduka za huliganski ispad od 21. svibnja ove godine na odmorištu Desinec, a za koje je velikogoričko tužiteljstvo u žalbi na rješenja sutkinja istrage o puštanju na slobodu uz mjere opreza uložilo žalbe, ipak ostaju na slobodi.

Odlučilo je to danas sudsko vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici ostavivši na snazi i dalje mjere opreza, a sudbina (pre)ostale petorice za koje tužitelji traže povratak iza zatvorskih rešetaka, bit će poznata tijekom sutrašnjeg dana. Paralelno s tom odlukom, donesena je odluka u dva slučaja i na žalbe okrivljenih zbog mjera opreza približavanja sportskim objektima, a koje je sudsko vijeće također odbilo.

Prema posljednjim informacijama, zbog izazivanja nereda kršenjem članka 324. Kaznenog zakona trenutno su osumnjičena 43 navijača. I dalje se "češljaju" mobiteli petorice naknadno kazneno prijavljenih navijača koji su uspjeli napustiti mjesto incidenta. Svi su oni redom negirali krivnju, a neki su dodali i kako su u vrijeme izbijanja sukoba u vozilu spavali, bili nasilno izvučeni iz auta kojima su putovali, ili pak da su samo izašli na cestu vidjeti zašto promet stoji.

U neredima je ozlijeđeno 20 policajaca i 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana kada su policajci, tvrde iz PU zagrebačke, opravdano upotrijebili vatreno oružje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:37