PROCES

'ZAMOLIO ME PRIJATELJ ACO IZ SRBIJE DA IH POVEZEM' Hrvat s austrijskim državljanstvom u Karlovcu optužen zbog krijumčarenja ilegalnih migranata

 
Ilustracija
 Robert Fajt / Hanza Media

Protiv hrvatskog državljanina s prebivalištem u Austriji Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu zbog pokušaja krijumčarenja migranata, piše KAportal.

Osumnjičenog je policija presrela 22. srpnja prošle godine oko 23.30 u Broćancu, a istragom su utvrdili da je za 500 eura koje mu je dao stanoviti Aco Škodom Octavijom stigao na dogovoreno mjesto. No, stigla je tamo i policija pa se nesuđeni krijumčar dao u bijeg bez da je povezao ilegalne putnike. Kasnije je zaustavljen i uhićen u Oštarskim Stanovima.

Okrivljenik pred državnim odvjetnikom nije iznio najuvjerljiviju obranu. Naime, rekao je da ga je prijatelj iz Srbije Aco zamolio da pokupi tri do četiri osobe i preveze ih do Šapjane, te navodi da mu je dao točnu lokaciju gdje ih pokupiti. Kako kaže, počeo je bježati jer je ugledao svjetla kojih se prestrašio.

Policajci koji su ga uhvatili svjedoče da su u šumi uočili veći broj osoba koje su stajale blizu ceste pa su posumnjali da čekaju nekoga tko će ih povesti, što se i ostvarilo. Stigla su dva vozila, Škoda i Lancia austrijskih tablica. Oni su prema skupini uperili lampe i povikali “Stop, policija!”, piše KAportal.

Svi su legli na pod, osim vozača Škode, koji je krenuo naglo unatrag i pritom udario vozilo iza sebe i pobjegao dalje na glavnu cestu. Vozač drugog vozila, inače austrijski državljanin, ostao je na mjestu događaja. Policajci su vezom javili kolegama o bijegu, te je Škoda desetak minuta kasnije zaustavljena. Prema navodima policije, u šumi je ukupno bilo 21 osoba bez ikakvih dokumenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2022 08:53