AFERA ‘STEČAJNA MAFIJA‘

Zamršeni odnosi privedenih: Tko je istovremeno bio sudac, šef, gazda, ljubavnik i tajni poslovni partner

USKOK otkriva da je drugookrivljena Aleksandra Mažić, bivša šefica referade suca Mihaela Kovačića, bila i njegova ljubavnica
Branko Petanjek (lijevo), Iva Petanjek (desno)
 Damjan Tadić/Cropix, Facebook

Osim nizanja brojki, fiktivnih isplata i uplata kojima je "stečajna mafija" izvlačila novac iz tvrtki u stečaju, rješenje o provođenju istrage razotkriva i međusobne ljubavne i partnerske veze sudionika.

Tako USKOK otkriva da je drugookrivljena Aleksandra Mažić, bivša šefica referade suca Mihaela Kovačića, bila i njegova ljubavnica. Dio planova kako izvlačiti novac razrađivali su i dok su svakodnevno vozilom zajedno putovali na radno mjesto u Sisak.

Prisluškujući Ivu Petanjek, stečajnu upraviteljicu, policajci su otkrili da se ona žalila razgovarajući s većim brojem osoba na svoju vezu s Darkom Marijanovićem kojemu je, kako je govorila, davala milijune radi financiranja njegova hotelijerskog poslovanja. Međutim, ta je veza pukla pa je Petanjek počela novu vezu i na Badnjak prošle godine žalila se da je Darko rekao K. P. "da je ona kur......, da kako je nije strah zbog onoga što je napravila".

Petanjek je dodala da je sve što je napravila, napravila njemu u korist.

Sadašnji Ivin partner na to je komentirao da su to "stvari koje se više ne smiju spominjati, što god da je bilo".

Ono što je istražiteljima također upalo u "mjere" jest da Iva Petanjek za suca Kovačića, uz nazive "šef" i "gazda", koristi i nadimak "debeli" te da se ona i njezin otac s njim nalaze uvijek u Kovačićevoj vikendici, restoranima, u uredu Ive Petanjek, ali jedino se ne nalaze tamo gdje bi stečajni sudac i stečajni upravitelj trebali razgovarati, a to je sudnica Trgovačkog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:32