DRAMA U SESVETAMA

ZAPALIO SEBE I POLICAJCE, DANAS SE NIČEG NE SJEĆA 'Jedvagovori, izgorila mu čak i pluća!'

Nakon gotovo četiri mjeseca provedena u Klinici za traumatologiju, Keleminović je prepun zavoja napustio bolnicu
 Marko Todorov/CROPIX

„Kristijan se ničeg ne sjeća.11 operacija je iza njega. U subotu sam ga zadnji puta vidjela u bolnici. Teška je spoznaja kad mi vlastiti sin kaže: „Gospođo, maknite se, ide doktorica“. Jedva je ostao živ. I dalje je u zavojima, izgorila su mu čak i pluća. Desna ruka mu je van funkcije. Ima otvorene rane po licu, a iz uha mu ne prestaje curiti gnoj. Nije u stanju ni govoriti nego jedva šapuće. Ali meni nitko nije rekao da će uskoro napustiti bolnicu jer on i dalje nije dobro. Zapravo, najteže je on stradao, a policajci koji su zbog njega nastradali, već su nakon mjesec i pol odnosno dva napustili bolnicu i krenuli da daljnje rehabilitacije“ - ispričala nam je Slavica Keleminović, majka nezaposlenog i teško opečenog limara Kristijana Keleminovića, koji je sredinom svibnja svojim rastrojenom potezom polijevanja benzinom sebe i prijetnje suicidom, zavio u crno zapravo četiri obitelj.

Nakon gotovo četiri mjeseca provedena u Klinici za traumatologiju, Keleminović je prepun zavoja napustio bolnicu u pratnji policije te je završio pod ingerencijom suda odnosno u zatvorskoj bolnici uz kaznenu prijavu za pokušaj teškog ubojstva policijskih službenika i za dovođenje u opasnost života i imovine. A obzirom da je u pretresu kuće policija pronašla vatreno oružje i veću količinu streljiva, okorjelom recidivisti 'prijeti' prijava i za nedozvoljeno držanje oružja. Kristijanova majka iz nastale agonije ne vidi kraj.

KOBNE POSLJEDICE HORORA U SESVETAMA Opečeni policajci u teškom stanju, čeka ih transplantacija kože!

-Neposredno prije te tragedije u svibnju, u kratkom vremenskom periodu umrla mi je majka, pa otac i onda brat. Zamalo izgubih sina, ali i muža Josipa. Sreća pa je suprug nakon deset dana izašao iz bolnice jer su opekotine bile blaže. A sinu sam smogla snage otići u posjetu samo šest puta, dok kćer Silvija odlazi jednom tjedno. Pokušavala sam obići i ozljeđene policajcima, ali njihovi roditelji nisu željeli. Stalno su svi u mojim molitvama. Kćer je uspjela komunicirati tek sa jednim od njih, ali do drugoga je bilo nemoguće doći jer ju je njegova majka čak počupala za kosu nasred bolnice. Znate, sve je to teško - pojašnjava još Slavica Keleminović svjesna da će sudski postupak biti vrlo mučan za sve obitelji sudionika tragedije.

Podsjetimo, dvojica heroja sesvetskog kraja policajci Marko Lasić(29) i Pero Jeleč(24) kobnog dana pristigli su na intervenciju u Kristijanov dom u mjestu Belovar nakon što ih je na noge digao Kristijanov otac Josip čuvši prethodno od unuka kako mu kroz suze govori „Mama tuče tatu i tata tuče mamu“. Ugledavši policajce na pragu kuće, Kristijan je krenuo ostvariti svoj naum o suicidu pa je iz kanistra od pet litara, kojeg je netom donio iz gospodarske zgrade u dvorištu, polio po sebi benzin.

OPEČENI POLICAJAC PROBUDIO SE IZ KOME I GOVORI Hrabri Marko Lasić se oporavlja, a njegov kolega Pero Jeleč je stabilno

Policajci Lasić i Jeleč su bez ustručavanja pokušali Kristijana spriječiti i svladati ne bi li mu stavili lisičine, ali je i njih u vrhuncu rastrojenosti polio benzinom te odbacio opušak na kauč. U trenu je izbio požar u kojem je, prilikom izvlačenja opečenog sina iz kuće, ozljeđen i Kristijanov otac Josip, dok je njegov maloljetni sin, srećom, zadobio lakše ozljede. A svemu je, zapravo, prethodila svađa Kristijana i njegove supruge Gordane oko ključeva od automobila jer je ona ustrajala na tvrdnji da je ključ kod njega, dok je on to negirao.

-Marko se oporavlja. Ide na bolje. Nedavno su mu skinuti zavoji. Trpi i dalje bolove, ali to je ništa naspram onih na početku priče. Imao je 35 posto opečenog tijela. Zbog izgleda mu je nelagodno izać među ljude. I dalje ide na terapije. Pokušava se vratit u život. Sve to ide vrlo polako. Prije izlaska iz bolnice htio je posjetiti Kristijana jer su bili soba do sobe. Savjetovao sam mu da to ne čini jer nije lako vidjet nekog tko ti je učinio zlo. Rane su friške i nije potrebno dizati tenzije. Do sada je dva puta operiran. Sjeća se događaja, ali prošlost mora ostati iza nas i nastaviti dalje živjeti - ispričao nam je kratko Zlatko Lasić, otac opečenog policajca Marka ponosan što njegov sin nije ostao zaboravljen od strane sustava već mu je policija u teškim trenucima izašla u susret i dalje vodi brigu.

Tri tjedna nakon Marka, bolničku postelju napustio je i njegov kolega Pero Jeleč kojem je, pak, prema mišljenjima liječnika bilo opečeno 40 posto tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 19:11