DETALJI TRAGEDIJE

Zapaljiva tekućina bačena na djevojčicu (1), liječnici za Jutarnji: ‘Ima teške ozljede, sedirali smo je‘

Djevojčica ima opekline glave i lica, a tragedija se dogodila na izletištu kod crkve u Blacama

Mjesto gdje je djevojčica stradala

 Ante Cizmic/Cropix

NOVO 20:52 - Reporteri Cropixa snimili su mjesto na kojem je sradala malena djevojčica. Kako smo ranije napisali, tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od zdravlja u Blacama kod Solina.

image

Mjesto gdje je djevojčica stradala

Ante Cizmic/Cropix
image

Mjesto gdje je djevojčica stradala

Ante Cizmic/Cropix
image

Mjesto gdje je djevojčica stradala

Ante Cizmic/Cropix
image

Mjesto gdje je djevojčica stradala

Ante Cizmic/Cropix
image

Mjesto gdje je djevojčica stradala

Ante Cizmic/Cropix

20:05 - Iz splitske bolnice doznajemo kako je teško ozlijeđena djevojčica na jedinici intenzivnog liječenja s opeklinama lica i šake.

Sedirana je, napominju liječnici, iz preventivnih razloga, odnosno da ne trpi bolove s obzirom na to da je riječ o maloj bebi.

Iako su prve informacije govorile da je opečeno cijelo tijelo, iz bolnice to demantiraju te navode da nije životno ugrožena i da je stabilno, iako naglašavaju da je nezahvalno davati prognoze jer se radi o maloj bebi.


19:15 - Splitska policija je u nedjelju oko 14 sati zaprimila informaciju KBC-a Split o pružanju liječničke pomoći djetetu koje ima opekline po tijelu izazvane zapaljivom tekućinom.

"Prema do sada prikupljenim informacijama u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području, za paljenje vatre osoba je koristila zapaljivu tekućinu koja se nalazila u boci te je u jednom trenutku vatra zahvatila bocu, zbog čega osoba baca zapaljenu bocu s zapaljivom tekućinom u dvorište u kojemu se nalazilo dijete te zadobiva opekline po tijelu", izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, teško je ozlijeđena djevojčicu stara godinu i 3 mjeseca. Nalazi se u splitskoj bolnici na respiratoru, ima jako teške opekline glave i lica i liječnici joj se bore za život.

Tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od zdravlja u Blacama kada se okupilo društvo slaveći rođendan. Uzvanici su krenuli pripremati roštilj i paliti vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazi u plastičnoj boci Coca Cole. Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i ne gledajući pozorno oko sebe u strahu je bacio bocu dalje od sebe. Na žalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala te ju je vatra zahvatila po tijelu. Članovi njene obitelji i ostali prisutni odmah su priskočili djevojčici i pokušavali ugasiti plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu, doznaje Slobodna Dalmacija.

Kako je izvijestila policija, u njihovim prostorijama nalazi se osoba koja se dovodi u svezu s događajem te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje, a na mjestu događaja obavlja se očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:24