MUTNI POSLOVI

Zaplijenjene cigarete vrijedne 1,6 milijuna eura na putu za Hrvatsku: Bile su namijenjene firmi u Ilici 49...

Kao primatelj u teretnici je navedena zagrebačka tvrtka Stefan Rex

Cigarete

 Uprava Prihoda I Carina Crne Gore

Službenici Uprava prihoda i carina (UPC) zaplijenili su u Slobodnoj zoni Luke Bar 1188 paketa cigareta, odnosno oko 594.000 "šteka", priopćila je crnogorska Uprava prihoda i carina. Kako prenose crnogorski mediji, sve cigarete koje su dopremljene kontejnerom iz Ujedinjenjih Arapskih Emirata, a kao primatelj u teretnici je navedena zagrebačka tvrtka Stefan Rex, bile su bez markica. Crnogorski carinici su spriječili da budu prokrijumčarene preko Luke Bar.

Vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se na više od 1,6 milijuna eura. U kontejneru su pronađena ukupno tri brenda cigareta - FM i Stella Defina i Stella Aqva.

Na osnovu analize podataka iz teretnice i analize rizika koju su sproveli službenici UPC i prikupljenih operativnih podataka, predložen je poseban nadzor ovog kontejnera, te su izvršene carinske operativne metode u smislu eventualnog otkrivanja krijumčarenja robe.

Zagrebačka tvrtka Stefan Rex iz Zagreba je na crnoj listi kod nelegalnog prometa duhana.

S obzirom da se u ovom postupku nije pojavio primatelj da bi stavio robu u neki od carinskih postupaka, agent je obaviješten da će se pristupiti detaljnom carinskom pregledu, što je rezultiralo sprečavanjem krijumčarenja.

Uprava prihoda i carina će svim partnerskim službama na nacionalnom i na međunarodnom nivou, dostaviti detaljne informacije, u cilju nastavka istražnih radnji i prikupljanja dodatnih podataka o navedenoj pošiljci.

"Podsjećamo da je odlukom Vlade Crne Gore zabranjeno skladištenje duhanskih proizvoda na teritoriji Slobodne zone Luka Bar, što se u potpunosti poštuje, a tranzit se kontrolira u skladu s važećim carinskim propisima", piše u priopćenju Uprave prihoda i carina.

Inače, u podacima registra Trgovačkog suda tvrtka Stefan Rex ima sjedište u središtu Zagreba, na adresi Ilica 49 i primarno je navedeno da je Stefan Rex društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge, turistička agencija, osnovano sa 69.010,00 eura temeljnog kapitala.

Kao osnivač i osoba ovlaštena za zastupanje naveden je Sanjin Uremović na zagrebačkoj adresi, a posljednji financijski izvještaj za koji je naveden na stranicama registra da je predan je za 2021. godinu i predan je 4. srpnja prošle godine i u toj godini imala je nešto više od 237.000 kuna dobiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:31