STRAVA U PREDGRAĐU

Zaprešićani cijelu noć ganjali nasilnika koji je maloljetniku stavio nož pod vrat: ‘Zapalit ću ti kuću!‘

Ubrzo je na poprište događaja pristigla i policija koja je u vrlo kratkom roku, nakon iscrpne obrade, uspjela locirati 28-godišnjaka

Policija u Zaprešiću (ilustracija)

 Damir Krajac/Cropix

Na noge su se digli žitelji jednog dijela Zaprešića kad se pročula informacija u petak kasno navečer da je neki nasilni muškarac slijedio maloljetnika do njegove kuće, stavio mu nož pod vrat te mu izrekao žestoke prijetnje smrću a s ciljem da ga orobi. Ubrzo je na poprište događaja pristigla i policija koja je u vrlo kratkom roku, nakon iscrpne obrade, uspjela locirati 28-godišnjaka koji će u konačnici kazneno odgovarati za razbojništvo na štetu maloljetne osobe.

Prvi počeci užasa za tog tinejdžera krenuli su oko 23.40 sati kad mu je na ulici, dok se iz smjera vlaka vraćao prema kući, prišao nepoznati mladić. S ciljem da ga pokrade, pratio ga je te mu se obratio i pokušao nažicati nešto novca. Maloljetnik ga se nije uspijevao riješiti te su zajedno došli do njegove kuće.

- Dolaskom do kuće u kojoj živi, maloljetnik je uspio ući u dvorište što nije spriječilo osumnjičenog da učini isto. Po ulasku u dvorište, sumnja se, osumnjičeni je prislonio maloljetnika uz ogradu, zgrabio torbicu koju je maloljetnik nosio oko ramena te iz nje izvadio novčanik, a potom iz njega otuđio kovani novac. Od namjere osumnjičeni nije odustao već je prijeteći, maloljetniku stavio nož pod vrat i naredio da mu preda svoj mobitel što je on u strahu za svoj život i učinio - kažu iz PU zagrebačke na upit Jutarnjeg lista. Dodaju potom kako ni tada počinitelj nije bio zadovoljan otuđenim nego je nastavio ozbiljno prijetiti maloljetniku da će ga usmrtiti i zapaliti mu kuću ukoliko mu on iz svoje kuće ne donese novac ili elektroničku opremu.

Uočivši nesvakidašnje scene ispred kuće, članovi maloljetnikove obitelji su vičući na osumnjičenog istrčali van. Međutim, iako je netko od članova obitelji uspio uhvatiti osumnjičenog za odjeću, 28-godišnjak se istrgnuo te mašući nožem pobjegao s mjesta događaja. Cijelu noć tim dijelom Zaprešića uznemireni članovi obitelji te stanari okolnih zgrada zajedno su s policijom tražili napadača. Nakon detaljne potrage ušlo mu se u trag te je predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Iduće je na potezu Državno odvjetništvo odnosno hoće li za njega, nakon što ga ispitaju, zatražiti jednomjesečni istražni zatvor ili će ga pustiti uz mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:37