OPSEŽNA ISTRAGA

ZAPUCALI NA ZAŠTITARE PA UKRALI ČAK 773.000 KUNA Policija na presici otkrila kako je uhvatila kriminalce odgovorne za krvavu pljačku kod Osijeka

 
Pljačka u Slavoniji
 Vlado Kos / CROPIX / PU osječko-baranjska

Policijska uprava osječko-baranjska predstavila je u petak rezultate kriminalističkog istraživanja za nedavno razbojništvo i ranjavanje dvojice zaštitara kod Osijeka.

Kako je objavljeno, uhićene su tri osobe, dvojica 23-godišnjaka i jedan 26-godišnjak.

Jednom od dvojice 23-godišnjaka, koji je zaštitar, jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor. Drugoj dvojici osumnjičenika, koji nisu zaštitari, već se radi o prijateljima prvoosumnjičenog, istražni zatvor mogao bi se odrediti tijekom današnjeg dana.

Sva trojica su otprije poznata policiji.

Policija je pretragom našla veću količinu novca, zaplijenjen je veći dio od 773.000 kuna koliko je ukradeno.

Policajci otkrivaju da se radilo o kompleksnom istraživanju, a da su na mjestu zločina pronašli tragove koji su ih odveli do prvog sumnjivca.

Kod jednog uhićenog muškarca pronašli su i manje količine marihuane i kokaina.

Oružje kojim je pljačka počinjena nije pronađeno, našli su dio streljiva koje bi se moglo povezati s kaznenim djelom za koje ih se tereti.

Što se tiče slučaja Gorana Milašinovića, koji je prvo uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u razbojništvu, pa je potom pušten, i koji se požalio da su ga policajci prilikom uhićenja pretukli, načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece kaže:

"Djelatnici specijalne jedinice policije postupali su striktno po protokolu kojeg imaju u slučaju saznanja da je netko možda naoružan. Nije bilo nikakve uporabe sile, a osoba je postupala striktno prema zapovjedima policije. Ako dođe bilo kakva žalba, mi ćemo provesti internu istragu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:37