SMRAD DOVEO DO LEŠA

'ZAR NIKOME NIJE FALIO TAJ ČOVJEK?' Pronađeno raspadnuto tijelo u Vrbanima

 Davor Pongracic / CROPIX

ZAGREB 'Policija, dođite. Iz jednog stana se već danima čuje nesnosan smrad' - glasio je poziv u pomoć kojeg je odaslao jedan od stanara kućnog broja 49 zagrebačke Kuzminečke ulice u naselju Vrbani.

I doista, dolaskom na mjesto intervencije, u subotu oko 22,30 sati, iz stana se nije čula nikakva buka niti je itko otvarao vrata. Ono što je uskoro uslijedilo, šokiralo je policiju, vatrogasce i same stanare.

Naime, pronađen je leš 50-godišnjeg muškarca s opsežnim truležnim promjenam koji je u tom stanu, prema pričanjima susjeda, bio podstanar. Danima ga, dodaju, nitko nije vidio.

'Neopisivo je vonjalo pogotovo dok je puhao jači vjetar. Zvonio sam susjedu nekoliko puta proteklih par dana, ali nitko nije otvarao. Smrad se zadržavao u stubištu. Na kraju smo se usaglasili da se zove policija koja je brzo došla. Ali ni oni nisu mogli u stan pa su pozvali vatrogasce uz čiju su pomoć ušli u stan na 4. katu s vanjske strane parkirališta, preko ljestava. Bilo je to nešto prije ponoći. Žalosno je kad se obitelj ne informira i to još u blagdansko vrijeme. Zar nikome nije falio taj čovjek?' - pitala se kratko jedna od stanarki Vrbana III koja, međutim, preminulog susjeda nije poznavala.

Drugi, pak, susjed kaže da to u kvartu nije prvi puta jer da je otuđenost u velikim zgradama, kada se ni prvog susjeda ne poznaje, velika.

Točno vrijeme i uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gdje je tijelo prevezeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:34