KRŠENJE MJERA

Zaradila kaznenu prijavu jer je zaražena otišla u trgovinu i u posjet svojoj najužoj obitelji

Prijavu je zaradila i ženska osoba koja se nije pridržavala ograničenja radnog vremena u svom ugostiteljskom objektu
 Zvonimir Barisin/Cropix

Požeški policajci prijavili su 57-godišnjakinju koja se nije pridržavala ograničavanja radnog vremena u svojem ugostiteljskom objektu u Graberju, dok su zadarski policajci prijavili 62-godišnjakinju koja je u ušla u trgovinu u Kalima iako joj je dijagnosticiran covid-19.

Ravnateljstvo policije je preciziralo da je 57-godišnjakinja prijavljena nakon što su policajci PU požeško-slavonske tijekom racije u petak zatekli otvoren ugostiteljski objekt u njenom vlasništvu. Objekt je radio izvan dozvoljenog radnog vremena koje je propisano od 6 do 22 sata, a u njemu su zatečene 22 osobe, dodalo je Ravnateljstvo policije.

Zadarski policajci su prijavili 62-godišnjakinju koja je 21. studenog prijepodne u Kalima došla u trgovinu u vrijeme dok joj je određena mjera izolacije i liječenja kod kuće, s obzirom da joj je dijagnosticirana zarazna bolest covid-19. Uz to, sumnjiči se da je nakon toga posjetila i članove svoje uže obitelji čime je dovela u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima.

Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv obje žene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnji da su počinile kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2022 20:23