ŠIRENJE BOLESTI

Zaražen prekršio izolaciju pa se potukao na cesti: Policija protiv njega podiže kaznenu prijavu

8. studenog je svjesno napustio mjesto prebivališta te u Bedekovčini na cesti naselja Sovinjak narušavao javni red i mir
Ilustracija
 Robert Fajt/Cropix

Krapinsko zagorska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim muškarcem zbog sumnje na širenje i prenošenje zarazne bolesti te kršenja javnog reda i mira.

Naime, muškarcu (36) je određena mjera izolacije od 2. do 12. studenog zbog pozitivnog testa na Covid-19, no on se nije pridržavao te mjere. U nedjelju, 8. studenog je svjesno napustio mjesto prebivališta te u Bedekovčini na cesti naselja Sovinjak narušavao javni red i mir. S jednim se muškarcem (61) potukao te ga je nekoliko puta udario, javlja krapinsko-zagorska policija i dodaje da 61-godišnjak nije pritom ozlijeđen.

Protiv 36-godišnjaka će nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem biti podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona te će također biti podnijet i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dodaje se u priopćenju policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:16