KRŠE SAMOIZOLACIJU

Zaraženi koronom i dalje odlaze registrirati aute: Policija kazneno prijavila dvojicu Zagrepčana

Unatoč riziku od širenja i prenošenja zaraznih bolesti, pojedinci ne prestaju misliti na svoje limene ljubimce
Tehnički pregled, ilustracija
 Darko Tomaš/Cropix

Neodgovornim osobama koje su oboljeli od covida-19 čini se da nema kraja. Unatoč riziku od širenja i prenošenja zaraznih bolesti, pojedini sredovječni muškarci ne prestaju misliti na svoje limene ljubimce koje uredno odvoze u Stanice za tehnički pregled. Jer na automobile se ne zaboravlja.

Pa je tako unazad dva dana zagrebačka policija kazneno prijavila dvojicu Zagrepčana starih 48 i 50 godina.

Prvo su otkrili da je 50-godišnjak 1. travnja napustio adresu boravišta na području zagrebačkog Maksimira iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući. Tog je dana, tako, odlučio riješiti poslove vezane za svoje vozilo otišavši u stanicu za tehnički pregled vozila u Dubravi. Time je svjesno, ističu iz policije, doveo u opasnost od širenja zaraznih bolesti, sve osobe s kojima je bio u kontaktu.

Isti potez povukao je i 48-godišnjak iz Dubrave 15. travnja otišavši s adrese boravišta iako je i njemu epidemiolog odredio mjeru liječenja u vlastita četiri zida. U stanici za tehnički pregled gdje je došao registrirati vozilo, otkriveno je da je prekršio određenu epidemiološku mjeru te da svjesno širi zarazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:46