NAPADI PO ZAGREBU

Zaredala razbojstva nad dostavljačima hrane, dvojica 20-godišnjaka prijavljena, u nedjelju su žrtve bili Pakistanac i Indijac

Dvojica 20-godišnjaka su prijavljena, a u nedjelju su žrtve razbojnika bili Pakistanac i Indijac

Ilustracija dostava
 

 Bruno Konjevic/Cropix

Poilcija je razriješila razbojstvo nad još dvojicom stranaca dostavljača hrane, ovoga puta nad državljanima Indije i Bangladeša te je prijavila dvojicu 20-godišnjaka. Ali, još su dvojica stranaca, dostavljača hrane, državljani Pakistana i Indije, bili žrtve razbojnika u nedjelju.

Kako je priopćila PU Zagrebačka, sumnja se da je 30. prosinca 2023. godine oko 22 sata, nakon što je osumnjičeni 20-godišnjak putem mobilne aplikacije naručio dostavu hrane na adresu u Ulici Tome Rosandića u Zagrebu, te kada je dostavljač vozilom došao na adresu, drugi osumnjičeni 20-godišnjak s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, prijeteći nožem, otuđio mu torbicu s dokumentima i novcem. S otuđenim su osumnjičeni vozilom zajedno pobjegli.

Četiri dana ranije je po prethodnoj narudžbi putem mobilne aplikacije u večernjim satima državljanin Bangladeša došao na istu adresu. Tamo ga je dočekao osumnjičeni 20-godišnjak i još jedna zasad nepoznata muška osoba, kojom prilikom mu je osumnjičeni prišao i preuzeo naručenu hranu i zatim je držeći u ruci nož, verbalno prijeteći otuđio novac nakon čega su pobjegli. Šteta je oko 390 eura, za koje se sumnja da su osumnjičeni kasnije potrošili za svoje osobne potrebe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće će biti dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu za mladež, priopćila je policija.

U nedjelju oko 1.10 sati na Trnju, Prudi, na ulici su dvojica nepoznatih počinitelja uporabom tjelesne snage počinila razbojništvo nad 29-godišnjim državljaninom Pakistana, koji je obavljao poslove dostave te mu otuđili novac i hranu, nakon čega su mu razbili mobitel. Ozlijeđenom 29-godišnjaku liječnička pomoć je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.

U nedjelju oko oko 21.40 sati na Peščenici u Ulici Janka Polića Kama na ulici je više mladića uporabom tjelesne snage počinilo razbojništvo nad 30-godišnjim državljaninom Indije koji je obavljao poslove dostave te mu otuđili novac. Šteta je nekoliko stotina eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:40