SEDAM MINUTA STRAHA

Zaštitar koji je s pištoljem upao u srednju školu ipak nije završio u zatvoru: ‘Nisam htio nikome prijetiti, zabrinuo me SMS‘

Ne smije se približavati i uspostavljati kontakt s nastavnicom, niti se približavati školi na manje od 50 metara.

Ilustracija

 Bozidar Vukičević/Cropix

Zagrebački zaštitar (49) zaposlen u uglednoj zaštitarskoj tvrtki, koji je prošle srijede tijekom svog radnog vremena dolaskom u prostorije srednje strukovne škole svoga sina unio nemir u tu ustanovu, nije završio u istražnom zatvoru.

On je, naime, u školu ušao s pištoljem pod pazuhom te izrekao neprimjerenu prijeteću rečenicu, nakon čega je uhićen.

Naime, sumnjiči ga se za kazneno djelo prijetnje nastavnici škole, a sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu ga je, nakon što je iznio detaljnu obranu i negirao namjeru da mu je cilj bila prijetiti i posijati strah, pustio uz mjere opreza – točnije ne smije se približavati i uspostavljati kontakt s nastavnicom, ali se ne smije približavati ni školi na manje od 50 metara.

Kako smo već izvijestili prošlog petka, zaštitar je u prostor škole došao u zaštitarskoj uniformi i s oružjem u futroli pod pazuhom. Njegov okidač za posjet školi sina dogodio se nakon što mu se sin potužio da mu je jedna školska kolegica, koja trenira borilačke vještine, rekla da će ga prebiti.

Preciznije, sporan je bio SMS koji je ta djevojčica poslala njegovu sinu: "Pazi se, prate te pogotovo u ponedjeljak kad izlaziš iz škole." Poruka je prepala zaštitareva sina, a zaštitar se potom sasvim opravdano zabrinuo te je u srijedu u 15.15 sati, službenim blindiranim zaštitarskim kombijem, s dvojicom kolega s kojima je tog cijelog dana radio, parkirao pred školom.

- Nisam nikome htio prijetiti. Bio sam zabrinut radi poruke i uporan kako bih oko toga porazgovarao s nekim u školi. Zabrinuo sam se za dijete. A što se pištolja tiče, trebao sam ga ostaviti u vozilu prije ulaska u školu, ali nisam razmišljao o tome – pravdao se zaštitar policajcima koji toga dana, tijekom sedmominutnog posjeta školi, ni s kim nije mogao razgovarati jer je nastava bila u tijeku.

Objasnili su mu da se mora najaviti, a kako mu se to sve nije svidjelo, izustio je dežurnoj nastavnici: "E vidjet ćete vi Boga svoga". Kako je ušetao u školu, tako je iz nje nakon sedam minuta i izašao dok mu se pod miškom naziralo oružje.

Mirno se udaljio po pristupnom kolniku škole sve do kombija kojim se s kolegama odvezao u bazu. Škola je potom o svemu obavijestila policiju pa je muškarac sutradan uhićen na adresi stanovanja i to nakon odrađene još jedne smjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:48