BURNA NOĆ U HNB-U

Zaštitar s 2,9 promila pao sa stepenica, ispaljen i hitac iz pištolja, zaštitarska tvrtka objasnila što se točno dogodilo

U prostorijama Hrvatske narodne banke na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu sinoć su morali intervenirati policija i hitna pomoć

Zgrada Hrvatske narodne banke

 Zeljko Puhovski/Cropix

Radnik i konzumacija alkohola na radnom mjestu nigdje nisu poželjni. Iako se u dosta slučajeva taj grijeh ne otkrije, bude i onih slučajeva kada se dospije pod lupu javnosti jer dođe do neočekivanog sukoba ili, pak, nesretnog slučaja.

Prema prvim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, nešto takvo dogodilo se kasno sinoć oko 23 sata u prostorijama Hrvatske narodne banke na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu pa je, osim Hitne pomoći, intervenirala i zagrebačka policija.

Na naš upit, iz PU zagrebačke su nam potvrdili postupanje.

- Policija je dobila dojavu o nesretnom slučaju u prostorijama jedne institucije na Trgu hrvatskih velikana. Zaposlenik trgovačkog društva koje obavlja poslove u banci pao je s visine, sa stepenica. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da se teško ozlijedio. Također, utvrđeno je i da je bio pod utjecajem alkohola (2,9 promila!?) - kažu za Jutarnji iz zagrebačke policije.

Na pitanje je li možda svemu prethodio sukob ozlijeđenog zaštitara s kolegom te da li je možda došlo i do ispaljivanja metaka, iz policije napominju da se još uvijek utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile tom događaju.

Zaštitarska tvrtka: ‘Nije bilo sukoba‘

Iz zaštitarske tvrtke koja radi na osiguranju HNB-a su nam pak rekli da je do nesretnog slučaja zaštitara raspoređenog na rad u tom objektu došlo tijekom redovnog obilaska koji inače traje otprilike 45 minuta. Naglašavaju i da nije bilo nikakvog sukoba iz kojeg se izrodila pucnjava te da je sve snimila nadzorna kamera koja to potvrđuje. Kažu da se zaštitar otklizao niz stepenice i pao te udario glavom o tlo.

- Zbog ozljede glave došlo je do znatnog krvarenja a i tom je prilikom izgubio karticu za kontrolu prolaza. U pokušaju da izađe iz zatvorenog prostora, više je puta pokušao otvoriti vrata. No nije uspijevao pa je nakon nekog vremena opalio jedan metak iz službenog pištolja u bravu na vratima. Nakon toga su došle njegove kolege zaštitari koji su pozvali Hitnu - kažu za Jutarnji iz zaštitarske tvrtke koja čuva HNB. Dodaju i da je zbog opaljenja metka, prema protokolu, pozvana i policija čiji su djelatnici proveli očevid.

O ozlijeđenom 57-godišnjem zaštitaru koji na tom mjestu radi šest godina, imaju samo riječi hvale no otkrivaju i da će zbog alkoholnih promila koji su mu pronađeni u krvi po zaprimanju u bolnicu, biti odgovarajuće sankcioniran nakon što bude otpušten iz bolnice.

HNB: Ispalio je metak

O nesreći su se oglasili i iz HNB-a:

- U noći sa 6. na 7. srpnja, zaštitar, zaposlenik AKD-Zaštite d.o.o., vanjski suradnik Hrvatske narodne banke, pao je na unutarnjem stepeništu glavne zgrade HNB-a tijekom noćnog obilaska prostorija. Pad je rezultirao teškom tjelesnom ozljedom (frakturom lubanje), a naknadno je kod njega utvrđena i povišena razina alkohola u krvi. Prilikom pada je izgubio mobitel i karticu za kontrolu prolaza unutar HNB-a te je u stanju dezorijentiranosti i u pokušaju da izađe iz zatvorenog prostora više puta pokušao otvoriti vrata i nakon nekog vremena opalio jedan metak iz službenog pištolja u bravu na vratima.

Ostali vanjski suradnici odmah su reagirali te pozvali nadležne službe - hitnu pomoć, policiju i službenike Ravnateljstva civilne zaštite, Sektora za inspekcijske poslove, Inspekcije za privatnu zaštitu i detektivske poslove. Zaposlenik AKD-Zaštite d.o.o. je hospitaliziran i u stabilnom je stanju - stoji u priopćenju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:34