NEMA ZAOKRUŽIVANJA

Zašto baš 1,96 milijuna kuna? Tajno snimljeni razgovori otkrivaju i tu dilemu iz slučaja ‘Janaf‘

Istražitelji su tijekom istrage zaključili da se u svim ovim poslovima radilo o proviziji od otprilike 5% vrijednosti posla
Dragan Kovačević
 Zeljko Puhovski/Cropix

Računajući kako se došlo do iznosa od 1,96 milijuna kuna i 102.000 kuna, a koje je prema optužbama Petek kao mito davao direktoru Janaf i gradonačelniku Nove Gradiške, istražitelji su tijekom istrage zaključili da se u svim ovim poslovima radilo o proviziji od otprilike 5% vrijednosti posla.

Za posao s Janafom težak nešto manje od 40 milijuna kuna Petek je, prema optužbama, platio Kovačeviću 1,96 milijuna, što navodno iznosi točno 5% vrijednosti posla. Slično je i u slučaju solarne elektrane Biosol u Novoj Gradiški, poslu vrijednome 4,1 milijun kuna, gdje je Petek navodno Grgiću obećao 102.000 kuna.

No da se ne radi o pukom nagađanju, govore i neki tajno snimljeni razgovori vezani upravo uz posao sa solarnom elektranom, ali i reciklažnim dvorištem koje je tek bilo u planu.

“Znači mi smo se dogovorili na 5%, jel’ tako... projekt vrijedi toliko, reciklažno dvorište... i ti meni 5% od toga kaj ja fakturiram, fakturiraš meni”, govorio je Petek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2020 10:11