UBOJSTVO U SOLINU

ZAŠTO JE IVANA ZARILA NOŽ U SRCE SVOM EMILU? Zločin nije rasvijetlio ni očevid, istražitelji zatečeni iskazom uhićene djevojke u kojem spominje demone

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo naložilo je obdukciju tijela 33-godišnjeg Emila Ž., kojega je u srijedu navečer nešto prije 21 sat u prizemlju obiteljske kuće u Sv. Kaji, na predjelu Marusinac, ubodom nožem usmrtila njegova 25-godišnja izvanbračna partnerica Ivana G.

Dan poslije tragičnog događaja sve je još obavijeno velom tajne, odnosno ni policijski očevid nije pridonio detaljnom rasvjetljavanju onoga što se te večeri događalo u njihovu stanu i što je dovelo do toga da Emil izgubi život. Dosad je poznato da su se izvanbračni partneri prvo verbalno posvadili jer se iz stana čula buka i vika, piše Slobodna Dalmacija.

U jednom trenutku rođakinja pokojnog Emila izišla je van vidjeti što se događa, te ga je vidjela kako tetura zapomažući i tražeći pomoć, govoreći da ga je Ivana ubola u srce. Srušio se na tlo nakon što je uspio napraviti niti desetak koraka. Hitna pomoć odmah je bila pozvana i iako su vrlo brzo stigli na mjesto događaja, nisu mu mogli pomoći te je umro na putu do bolnice.

Solinska je policija nakon dolaska zadržala 25-godišnjakinju, koja je također obilno krvarila iz rane na šaci desne ruke te je odvedena u bolnicu na pružanje medicinske pomoći.

Kako doznajemo, nisu od nje uspjeli izvući nikakvu suvislu izjavu jer je ona, zbog stanja šoka izazvanog gubitkom najmanje pola litre krvi ili zbog utjecaja nekakvih lijekova koji izazivaju halucinacije ili zbog psihičkih problema, policajcima počela govoriti o nekakvim glasovima i prikazama koje su joj se ukazale.

Govorila je, neslužbeno doznajemo, o "utvarama i demonima" koji su joj se obraćali, a naknadnim će se vještačenjem utvrditi radi li se zaista o psihičkom poremećaju i čime je izazvan ili se radi o "taktici izvlačenja na ludilo". Navodno se njezina obitelj zbog sličnih "priviđenja" obratila i jednom fratru da im pomogne riješiti problem. Djevojka dosad nije bila, kako doznajemo, psihijatrijski liječena niti ima bilo kakvu dijagnozu.

Kako bilo, još se ne zna zbog čega je Emil usmrćen. U stanu prilikom očevida nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da je prije uboda nožem bilo ikakve borbe među ljubavnim partnerima. Ništa od namještaja nije razbijeno, kao ni posuđa, u kuhinji su policajci zatekli uredno skuhanu večeru, a na stolu u dnevnom boravku pepeljaru s nekoliko opušaka. U boravku je bila jedna srušena sjedalica pa se pretpostavlja da je Emil sjedio na njoj i pušio cigaretu kad je uboden najvjerojatnije kuhinjskim nožem dužine oštrice 15-ak centimetara.

Nakon obdukcije znat će se koliko je duboka bila smrtonosna rana na prsima 33-godišnjaka te je li se istim nožem, prilikom ubadanja ili izvlačenja noža iz rane, po ruci porezala i 25-godišnjakinja ili je ona ozlijeđena na drukčiji način. Policajci su u stanu našli dosta krvi, u dnevnom boravku i u kuhinji.

Prilikom očevida, koji je vodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika, izuzeta je odjeća žrtve i uhićene djevojke te svi biološki i toksikološki tragovi kako bi se utvrdilo jesu li akteri ove tužne i tragične priče možda bili pod utjecajem nekih opojnih sredstava.

Nakon što 25-godišnjakinja bude u stanju dati službenu izjavu i nakon što je policija kriminalistički obradi, ako se utvrdi osnovana sumnja u ubojstvo, bit će uz kaznenu prijavu privedena u ŽDO na ispitivanje, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:21