ZLOČINAČKI UM

'ZAŠTO ME PRATIŠ? MAKNI SE, K***O!' Ubio je Kristinu (18), a sad su istražitelji rekonstruirali i jezivu svađu koja je prethodila zvjerskom činu

 

Davidu Komšiću (20) će uskoro početi suđenje za teško ubojstvo Kristine Krupljan (18), koju je u veljači ove godine bešćutno izbo 73 puta na zagrebačkoj Volovčici, a nedavno je zaradio još jednu optužnicu prema kojoj je tri mjeseca prije jezivog ubojstva nesretnoj djevojci demolirao auto i pritom joj protupravno oduzeo slobodu.

Komšić, međutim, u tom (ne)djelu od 27. studenoga prošle godine na Bukovačkoj cesti, zbog kojeg mu prijeti do tri godine zatvora, nije bio sam već su mu u iživljavanju i zastrašivanju Kristine Krupljan pomogla trojica 22-godišnjih prijatelja Armend i Arjan Rexhepi te Filip Filipović.

Kobnog dana, naime, Kristina se sa bivšim dečkom Davidom htjela susresti i riješiti nesuglasice, no umjesto razgovora uslijedila je tortura. Armend je vozio Komšićev Mercedes C klase, a u njemu su još bili vlasnik auta te Arjan i Filip. Vozeći se po Bukovačkoj cesti, uočili su Kristininu Opel Astru kojoj su prepriječili put. David je vidno uzrujan izašao iz Mercedesa pa se Kristina u autu zaključala i malo otvorila prozor na prednjim desnim vratima ne bi li mogli razgovarati.

-Zašto nas pratiš? Ja nemam što s tobom razgovarati. Makni se, k**** – izvikivao je Komšić dok je pokušavao ući u njezin auto hvatajući se redom za sve kvake. Iako je iznenada krenuo nazad prema svom autu, predomislio se i udario nogom u lijevi retrovizor Kristinina Opela kojeg je izbio.

Zatim je razbio staklo na prednjim vratima auta, a krhotine stakla pale su na djevojku od čega je zadobila oguljotine obje šake. Ni to mu nije bilo dovoljno pa ju je uhvatio za kosu i potiljak te njenom glavom udario u volan nakon čega ju je pokušao izvući kroz prozor auta, ali je Kristina tada digla nogu s kočnice pa je auto krenuo unazad zaustavivši se na rubnom kamenu.

U divljaštvu su mu se pridružili i prijatelji koji su vikali i vrijeđali djevojku, lupali joj po autu gurajući ga nizbrdo. Na autu se razbilo i stražnje staklo, a Arjan joj je u jednom trenutku iz ruke iščupao mobitel jer je vidio da pokušava zvati upomoć. Dečki su pobjegli u Mercedesu oštetivši Kristinu za preko 46.000 kuna.

Radi potonjeg incidenta, Kristina je na dan ubojstva ujutro, 22. veljače ove godine pozvana u tužiteljstvo kako bi dala iskaz, a istog dana navečer Komšić je ponukan ljubomorom i željom za odmazdom, ugasio njezin život. Prvo ju je lijevom rukom pritisnuo za vozačko sjedalo kako se ne bi mogla micati, a potom ju divljački izbo nožem znajući da je u novoj ljubavnoj vezi i da je trudna s drugim muškarcem.

Osim ova dva zločina, Komšić iza sebe ima već jednu presudu prema kojoj je krajem kolovoza nepravomoćno osuđen na Odjelu za mladež Općinskog kaznenog suda u Zagrebu na dvije godine zatvora jer je u travnju 2016. na Sveticama očevim Mercedesom usmrtio pješaka Josipa Kolarića (72).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:10