DOSSIER MLADEN GRDOVIĆ

ZAŠTO MU JOŠ NISU UZELI DOZVOLU I STRPALI GA U ZATVOR? Skrivio je šest nesreća, uhvaćen je alkoholiziran za volanom devet puta

Praksa pokazuje da takvi recidivisti s kršenjem zakona prestaju tek kada zadobe po život opasne ozljede, kažu stručnjaci
 HANZA MEDIA

Treba li Mladenu Grdoviću doživotno oduzeti vozačku dozvolu i bezuvjetno mu odrediti kaznu zatvora, pitanje je koje se postavlja nakon što je poznati pjevač ponovno skrivio nesreću u alkoholiziranom stanju.

Prometni udes dogodio se u noći sa na četvrtak, nešto poslije ponoći, u Arbanasima kada se Jaguarom zabio u betonsku ogradu. Ubrzo je stigla policija, a Grdović je na alkotestu napuhao 2,4 promila alkohola. U OB Zadar izmjeren mu je 3,61 promil alkohola u krvi i utvrđeno da je zadobio lakše ozljede. Zadarska policija potvrdila je da je u prometnoj nesreći sudjelovao 58-godišnji Zadranin koji će biti prijavljen zbog vožnje u pijanom stanju i izazivanja nesreće. Ljubo Šeperić, menadžer Mladena Grdovića, za Jutarnji je rekao samo da pjevač nije sudjelovao ni u kakvoj nesreći.

Vozi pijan

Mladen Grdović u zadnjih je 13 godina, prema podacima koji su objavljeni u medijima, čak devet puta uhvaćen da vozi u alkoholiziranom stanju, šest puta je skrivio prometnu nesreću.

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da Grdović ima samo tri pravomoćne presude zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te je najoštrije bio kažnjen kad je morao platiti kaznu od 7 tisuća kuna i kada mu je vozačka oduzeta na 4 mjeseca.

U karijeri prometnog recidivista slupao je crveni Ferrari, Mercedes CL, kao i crveni Jaguar, a samo srećom nitko dosad nije teže ozlijeđen, odnosno nije smrtno stradao. Sudski vještak za promet Goran Husinec kaže da ovakvih slučajeva u Hrvatskoj ima mnogo te da se to često događa kod kroničnih alkoholičara i recidivista u prometu.

Doživotno bez dozvole

- To su ljudi kojima policija neprestano oduzima vozačku, no oni se ne popravljaju, i dalje voze u alkoholiziranom stanju. Praksa pokazuje da prestanu tek kada dožive po život opasne ozljede - kaže Husinec. Smatra da je jedino rješenje u borbi protiv prometnih recidivista doživotno oduzimanje vozačke dozvole i bezuvjetna zatvorska kazna nakon što tri puta naprave prometni prekršaj u pijanom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 03:30