OBITELJI ZAVIJENE U CRNO

ZAŠTO SE UGLEDNI MLADI PODUZETNIK IZ KRIŽEVACA ODLUČIONA TAKAV STRAŠAN ČIN? Shrvani otac: Jako se zaljubio u svoju bivšu...

Vlado Bušić (28) dobio je zabranu približavanja bivšoj. No našao ju je, teško ranio i na kraju ubio sebe

Ni jedna sudska zabrana nije mogla spriječiti Vladu Bušića (28), dobrostojećeg otkupljivača žitarica iz Križevaca, da se približi ili bar da s određene udaljenosti promatra kretnje markantne Milice K. (34), prodavačice u Kozmu.

Ni pod čijim utjecajem

Da je kojim slučajem odluka sutkinje bjelovarskog suda Dajane Barberić-Valentić prije mjesec i pol dana bila stroža kad je Milici prijetio smrću, Vlado Bušić danas bi bio živ, a Milica se ne bi od teškog ranjavanja oporavljala u bolnici. Ni nakon tragedije u kojoj su zavijene u crno dvije obitelji sutkinja u pitanje nije dovela svoju raniju odluku o zabrani prilaska na 100 metara.

- Nisam bila ni pod čijim utjecajem. Ni ugledne obitelji ni moćnog odvjetnika. Istražni zatvor je najstroža odluka. U obzir se prvo uzima najblaža sankcija prilikom vaganja djela. Moju je procjenu potvrdilo i vijeće. Pa ne mogu se svi ljudi sakriti u istražni zatvor. Uostalom, mladić je rekao da se u međuvremenu preselio u Zagreb pa je time moja odluka bila prihvatljiva. Recidivist? Mislim da je imao prekršajne, ali ne i kaznene prijave - objašnjava sutkinja Dajana Barberić-Valentić razloge odluke koju je žestoko osudila javnost.

Na upit je li dovela u pitanje svoju sankciju kad je u medijima odjeknula vijest o zločinu, sutkinja dodaje: “Ne, nikako. Bila je to odluka koja je odgovarala trenutnim okolnostima”.

A upućeni u problematiku ne odustaju od tvrdnji: sud je tko zna koji put progledao kroz prste nečijoj mladosti i činjenici da potječe iz ugledne lokalne obitelji; pritom su zanemareni vapaji žrtve.

KRVAVI OBRAČUN UZDRMAO KRIŽEVCE Mladić nakon žestoke svađe pretukao ženu i upucao je, a zatim počinio samoubojstvo

- Totalno sam prazan. Pa sin mi je u 28. godini odlučio prekinuti život. Cijeli taj dan sam ga zvao na telefon zbog posla. Nije se javljao i to mi je bilo čudno. A onda je stigla vijest koju ni jedan roditelj ne želi čuti. Nije pokazivao da ga nešto muči. Odakle mu pištolj? Ne znam. Milicu sam upoznao, ali ne mogu reći da sam je poznavao. Živjeli su skupa neko vrijeme. Da, bio se jako zaljubio u nju - govori nam pognute pogleda otac Vlade Bušića pokušavajući prikriti suze. Oproštajno pismo, dodaje, Vlado im nije ostavio.

- Kremirali smo ga, znate. Tako je želio. Nije imao suicidalne misli. U njemu je pukao film. Ne znam zašto ju je pratio taj dan. Znao je da mora poštovati sudsku zabranu. I sam mi je to rekao nakon što je izašao iz pritvora, gdje je proveo dva dana - objašnjava još otac mladog križevačkog poduzetnika koji Milici nije otišao u posjet u bolnicu jer, ističe, i sam nosi svoj križ.

Sin mu je živio punim plućima. Potvrđuje to i njegov odlazak na Obrtnički sajam u Križevce vikend ranije.

- Vlado je bio šarmerski veseljak. Oko nas su bili poduzetnici. Elita. I hrpe žena. Reviju je nosila i Tina Katanić pa smo se s njom družili - opisuje nam pak njegov prijatelj.

Obračun na parkiralištu Konzuma u Smičiklasovoj gdje je u petak oko 21 sat Vlado dočekao Milicu te je ranio a onda ubio sebe i dalje je top-tema u križevačkom kraju. Cijeli dan se autom motao po parkiralištu. Bio je naoružan i ignorirao je sve pozive. U pojedincima je znao izazivati bijes i ljubomoru.

Zlatna mladež

- To vam je zlatna križevačka mladež. Vlado i Miličin bivši suprug družili su se od rane mladosti. Kad joj se brak raspao, pronašla je zajednički jezik s Vladom. Živjeli su zajedno neko vrijeme u kući koju je kupio od žene čiji je muž 2008. ubijen - kaže nam prijateljica Vlade i Milice i pritom dodaje da je njihova veza bila osuđena na propast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:57