KOBNA SEKUNDA SNA ZA VOLANOM?

ZASTRAŠUJUĆI DETALJI NESREĆE KOJA JE ZAVILA U CRNO MALONOGOMETNU SCENU Samo 15 minuta prije tragedije Matija se zaustavio i javio: 'Već smo u Zagrebu'

 
 JVP Karlovac, Futsal Dinamo

Strašna nesreća na 17. kilometru autoceste A1 u ponedjeljak u 1.30 sati zavila je u crno hrvatsku malonogometnu scenu i klub Futsal Dinamo. Na povratku s turnira u Šibeniku poginuli su Matija Capar (34), istinska legenda hrvatskog futsala, i član kuba Oskar Kadrnka (15).

Tijela u vozilu

Samo 15 minuta prije tragedije, kako smo neslužbeno doznali, Capar je zaustavio Clio i javio da je “već u Zagrebu”. Iza njega je bio klupski kombi. Navodno je vozač kombija, ali to su sve još uvijek neslužbene informacije, “blicao” kad je vidio da je Clio počeo vrludati autocestom. Ali, bilo je uzaludno. Udarac, krš, lom. Prizor na koji su naišli vatrogasci karlovačke javne postrojbe bio je stravičan. Mario Luketić, šef karlovačkoga vatrogasnog tima, zapamtit će ga.

- Vozilo je bilo demolirano do neprepoznatljivosti, a prizor vrlo potresan.

Jedna osoba do našeg je dolaska već bila zbrinuta. Mi smo došli nakon dojave Centra 112 sa šest vatrogasaca u dva vozila. Mi smo izvlačili druge osobe, odnosno otvorili smo prostor timu Hitne pomoći da dođe do ozlijeđenoga koristeći hidraulične alate za rezanje lima. Osoba je bila pri svijesti, ali u teškom šoku. Nakon zbrinjavanja te osobe osiguravali smo rasvjetu policiji dok je obavljala očevid koji je potrajao do jutarnjih sati. Iz smrskanog automobila izvukli smo tijela dvije smrtno stradale osobe - ispričao nam je Luketić čijem se timu poslije pridružilo još pet zagrebačkih vatrogasaca.

Nakon očevida, policija je objavila službeno izvješće o nesreći. Renault Clijom daruvarskih oznaka upravljao je 34-godišnjak koji je vozio desnom prometnom trakom južnog kolnika autoceste A1, dionice prometnog čvora Zdenčina - prometni čvor Lučko, u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do 17. kilometra i 650 metara nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, nego je desnim kotačima zahvatio mekani teren s južne strane kolnika te naletio na metalnu zaštitnu odbojnu ogradu, a potom na betonski stup nadvožnjaka.

Ozlijeđeni u bolnici

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 34-godišnji vozač i maloljetni putnik iz vozila, dok su lakše ozlijeđeni maloljetni putnik iz vozila, kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti, i 27-godišnjakinja kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC-u Sestre milosrdnice.

Neslužbeno, pretpostavlja se da je vozač najvjerojatnije zbog umora na trenutak zaspao za upravljačem, i to je bilo kobno. Naknadnim vještačenjima, ali i izjavama vozača klupskog kombija i preživjelih policija bi trebala pokušati ustanoviti brzinu Clija i sve okolnosti nesreće.

Matija Capar i Oskar Kadrnka (desno) snimljeni na turniru u Šibeniku samo nekoliko sati prije pogibije na autocesti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:36