ŽALBA TUŽITELJSTVA

Zatražen pritvor za Denisa Buntića

Buntića je supruga optužila da ju je pretukao, a nakon što ga je policija uhitila, sud ga je pustio na slobodu uz mjeru zabrane približavanja žrtvi

Klara i Denis Buntić

 Društvene mreže

Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije podnijelo je žalbu na odluku Općinskog suda u Ljubuškom i zatražilo pritvor za bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića.

Njega je supruga optužila da ju je pretukao, a nakon što ga je policija uhitila, sud ga je pustio na slobodu uz mjeru zabrane približavanja žrtvi. Tužiteljstvo smatra da bi Buntić na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ometati kazneni postupak, ali i ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

- Žalba je uložena zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Općinski sud u Ljubuškom, s obzirom da je hitan postupak, odlučit će o žalbi tužiteljstva, rekao je Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, a prenosi HRT.

Dodao je i da ukoliko je istina da njegova majka radi na općinskom sudu u Ljubuškom, tada općinski sud u Ljubuškom može od neposredno višeg suda Županijskog suda u Širokom Brijegu zatražiti da se prenese nadležnost da postupa neki drugi eventualno općinski sud u Širokom Brijegu po tom predmetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 15:15