DETALJI STRAVE

Zatukao je sjekirom pa otišao k susjedi i rekao: ‘Majka mi je mrtva, zovite policiju‘

Susjedi kažu da se Neda E. (55) nije žalila na sina, koji ju je posjećivao i davao joj novac
 Vlado Kos/Cropix

Zbog sumnje da je u utorak u obiteljskoj kući u Koranskoj ulici u Osijeku ubio svoju 55-godišnju majku Nedu E. uhićen je njezin 21-godišnji posvojeni sin E. E.

"Susjeda, mama mi je mrtva, nazovite policiju", rekao je mladić prvoj susjedi nešto prije 13 sati kad joj je pokucao na vrata i zamolio da nazove policiju, što je odmah i učinila, niti ne sluteći da bi upravo Nedin sin mogao imati ikakve veze s njezinom smrću.

No, dolazak policije i očevid koji su proveli zamjenica županijskoga državnog odvjetnika u Osijeku i službenici PU osječko-baranjske, koji su u kuću ušli u 13.05 sati, vrlo je brzo rasvijetlio okolnosti tragedije. Pokazalo se da je Neda E. usmrćena udarcem tupim predmetom u glavu, a kako neslužbeno doznajemo, riječ je o sjekiri.

Prijavila ga policiji

Iako nam je većina susjeda s kojima smo razgovarali rekla da im se Neda nikad nije žalila na probleme sa sinom, kojega su ona i pokojni suprug posvojili još dok je bio maleni dječačić, od jedne susjede ipak smo doznali da joj se nesretna žena prije mjesec dana požalila na sina i iskazala bojazan da bi je mogao ubiti jer je u posljednje vrijeme postajao sve agresivniji prema njoj. Da je to tako, potvrđuje i neslužbena informacija kako je Neda E. u više navrata prijavila sina policiji zbog obiteljskog nasilja. Međutim, nismo uspjeli doznati kako su u konačnici rezultirale te prijave.

Mladić je s Nedom E. živio od ranog djetinjstva pa sve do nedugo nakon smrti njezina supruga jer je odlukom Centra za socijalnu skrb u Osijeku oduzet majci i predan na skrb udomiteljskoj obitelji u jednom mjestu nedaleko od Osijeka gdje je završio i osnovnu školu. Bio je odličan učenik te je čak izabran i za najboljeg osmaša u svojoj generaciji.

- Neda je teško podnijela smrt supruga koji je preminuo 2006. godine, počela je sve više piti pa su stvari u obitelji pošle po zlu, zbog čega je dečko završio kod udomitelja - rekla nam je jedna susjeda.

Pomagao majci

No, kako doznajemo od osobe koja je poznavala E. E., on ni u toj udomiteljskoj obitelji nije ostao dugo. Zbog određenih je problema, naime, oduzet i njima te je u konačnici smješten u Dom za nezbrinutu djecu gdje je živio sve dok nije završio školovanje za konobara u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku.

Ipak, majku je često posjećivao, a nakon što je završio školu radio je kao konobar u osječkim kafićima i restoranima, ali i tijekom sezone u Švedskoj, Češkoj te na Cipru, kako je sam objavio na svom poslovnom profilu na internetu. Ipak, u posljednje se vrijeme skrasio u Osijeku, vrativši se majci kojoj je, kako su nam rekli neki njezini prijatelji, i financijski pomagao jer je ona živjela od socijalne pomoći.

- S Nedom sam se često družio i govorila mi je da joj sin svaki dan daje 50 kuna. Nikad se na njega nije žalila, niti sam ja ikada primijetio da je bio agresivan prema njoj - rekao je Nedin prijatelj Zdravko.

Međutim, čini se da je odnos Nede i njezina sina ipak bio mnogo kompliciraniji, a epilog je velika tragedija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:36