POKVARIO SE UPALJAČ

ZATVORENI RODITELJI KOJI SU POKUŠALI ZAPALITI SVOJU KĆER Optuženi za pokušaj ubojstva

Nekoliko je puta pokušao upaliti upaljač, vičući zajedno sa suprugom da će ih sve ubiti i zapaliti

ZAGREB - Roditelji koji su prije tri dana iz Bjelovara došli u Zagreb s namjerom da svoju 21-godišnju kćer zaliju benzinom i zapale je zadržani su u jednomjesečnom istražnom zatvoru, a tužiteljstvo ih tereti za tri pokušaja teškog ubojstva jer su benzinom zalili i dvojicu muškaraca koji su bili s njihovom kćeri.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda istražni im je zatvor odredio zbog opasnosti da bi na slobodi utjecali na svjedoke i ponoviti nedjelo, ali i zbog posebno teških okolnosti zločina.

Nesvakidašnji i brutalan zločin dogodio se u utorak iza 23 sata, a iako su roditelji 21-godišnjakinju već zalili benzinom i prijetili upaljačem tragediju je spriječila policija koja je na poziv ukućana došla u kuću na Vrapčanskoj cesti. Osim zbog kćeri Bjelovarci su prijavljeni i za pokušaj ubojstva sina i šogora vlasnice kuće u kojoj je stanovala od kada se doselila u Zagreb.

Tužiteljstvo sumnja da su se nakon prethodno upućenih prijetnji dovezli do kuće gdje im je kćer živjela kao podstanar i čekali da se vrati.

"U trenutku kad su uočili da kćer dolazi u pratnji dvojice muškaraca, izašli su iz automobila i krenuli im u susret pri čemu je prvoosumnjičenik iz auta izvadio i sa sobom ponio prethodno pripremljen plastični kanistar s benzinom", kažu u tužiteljstvu.

Dodaju da je majka rukama izudarala kćer po glavi i tijelu, srušila ju na pod i vikala da će je zapaliti. Otac ju je potom zalio benzinom iz kanistra koji je cijelo vrijeme držao u ruci, kao i dvojicu u njenoj pratnji. Nekoliko je puta, tvrde u tužiteljstvu, pokušao upaliti upaljač, vičući zajedno sa drugoosumnjičenicom, da će ih sve ubiti i zapaliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:54