U ČETVRTAK

Zatvorenica kaznionice u Požegi umrla od covida, liječila se u KBC-u Osijek

Ministarstvo pravosuđa i uprave izrazilo je sućut obitelji preminule zatvorenice.
Kaznionica u Požegi
 Goran Mehkek/Cropix

Zatvorenica Kaznionice u Požegi preminula je u četvrtak od posljedica zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminula je u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku gdje se je nalazila na liječenju, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa, ne navodeći dob zatvorenice niti koliko je dugo bila na izdržavanju kazne.

Za vrijeme boravka u Kaznionici, zatvorenica je dva puta testirana na prisutnost virusa. Prvi puta rezultati testa bili su negativni, a drugi puta pozitivni.

Zatvorenica je pri pojavi simptoma upućena na testiranje te je nakon drugog testiranja zadržana na liječenju u ustanovi javnog zdravstva kako bi joj bila pružena adekvatna zdravstvena skrb.

Detaljnom analizom nije utvrđen izvor zaraze, obzirom da u datom periodu nitko od službenika niti zatvorenica Kaznionice nije bio pozitivan na COVID-19 te su na snazi bile posebne mjere zaštite u cilju zaštite zatvorenika i službenika kaznenih tijela.

Ministarstvo pravosuđa i uprave ovim putem izražava sućut obitelji preminule zatvorenice, navodi se na kraju priopćenja Ministarstva pravosuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:42