DROGA U KAZNIONICI

Zatvoreniku u splitskim Bilicama u ćeliji pronađena vrećica s marihuanom

Za navedeni prekršaj kazna varira od 5000 do 20.000 kuna ili, pak, do 90 dana zatvora
 Jakov Prkić

- U pretrazi ćelije broj 37 u Zatvoru u Splitu u 7 sati ujutro stresao sam jastučnicu zatvorenika D.F iz koje je ispala celofanska vrećica. U njoj je bila biljna materija mirisa i izgleda karakteristična za marihuanu i bila je teška 0,5 grama – naznačio je u službenoj bilješki zatvorski čuvar na splitskim Bilicama koji je potom drogu oduzeo i o pronalasku obavijestio splitsku policiju.

Preliminarnim ispitivanjem pronađenog sadržaja vrećice otkriveno je da je riječ o marihuani. Za navedeni prekršaj kazna varira od 5000 do 20.000 kuna ili, pak, do 90 dana zatvora, nakon čega je policija protiv 25-godišnjeg Splićanina podnijela optužni prijedlog. Riječ je o događaju koji datira od 26. srpnja 2019. godine, a tek je nedavno donesena nepravomoćna sudska odluka kojom je splitski sud kaznio tadašnjeg stanara zatvora sa 5000 kuna te mu naložio i plaćanje 300 kuna sudskih troškova.

Kao otegotna okolnost uzeta je u obzir činjenica da je prekršaj počinjen u zatvorskoj ćeliji što djelo čini težim i društveno opasnijim, dok su kao olakotne okolnosti uzete osumnjičenikova prekršajna neosuđivanost kao i što je posjedovao, smatra sud, manju količinu tzv.lakše droge.

Oduzetih pola grama će biti uništeno po pravomoćnosti sudske odluke, a kako je dospjela u jastuk na kojem je spavao, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:16