HOROR U PALOVCU

ZAVJET ŠUTNJE Članovi uže obitelji ubijene Jasmine odbili svjedočiti, samo je jedan čovjek otvorio dušu pred istražiteljima

 
Smiljana Srnec
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Tužiteljstvo je već pri kraju s ispitivanjem svjedoka u istrazi protiv Smiljane Srnec (45) koju se tereti da je ubila svoju 23-godišnju sestru Jasminu tijekom 2000. godine i njezino tijelo sakrila u zamrzivač, gdje je otkriveno u obiteljskoj kući u Palovcu 16. veljače ove godine.

Kako Jutarnji list ekskluzivno doznaje, svi članovi uže obitelji Smiljane Srnec, od majke, preko supruga, do kćeri i njezina dečka, ali i neki članovi šire obitelji koji imaju zakonsku blagodat, nisu željeli svjedočiti. Jedini koji je nešto pristao reći bio je Smiljanin i Jasminin ujak Drago Sabol, koji je u razgovoru s reporterima N1 televizije 21. veljače izjavio:

- Kada sam je vidio, dok je bila živa, iste godine negdje u petom ili šestom mjesecu. Na cesti pored gostione, mahala mi je i to je bio zadnji put da smo se vidjeli. To je bilo 2000. godine - ispričao je. Sabol je privremeno zatvorio svoj obrt, jer otkako je vijest o užasnom ubojstvu otkrivena, rekao je da “ne može ni jesti ni spavati, a kamoli raditi”.

Ujak je sumnjao

- One su se stalno svađale među sobom. Policija neka da svoje i kad bude svoje na čisto dala, ako se bude vidjelo da je to istina, ako nije, ja ću reći da svi lažu - izjavio je vidno potresen, rekavši kako ne razgovara s vlastitom sestrom zbog Jasminina nestanka. Na pitanje zna li on istinu, 21. veljače je rekao kako je on “zna za sebe”.

Drago Sabol bio je taj koji je angažirao i vidovnjaka Željka Valečića iz okolice Bjelovara i išao na policiju nakon što je Jasmina nestala i jedini u razgovoru s policajcima izražavao sumnju da bi Smiljana Srnec mogla imati veze sa sestrinim nestankom.

Policijske bilješke

Drago Sabol rekao je da ne smije reći jesu li Jasminini roditelji imali saznanja o slučaju te je ustvrdio da je Smiljana podvojena ličnost i manipulirala je svima. Kako smo doznali, Drago Sabol u svom svjedočkom iskazu u tužiteljstvu nije “ponovio” baš isto ono što je rekao novinarima.

Krešimir Golubić, branitelj po službenoj dužnosti Smiljane Srnec, u međuvremenu je u žalbi Vrhovnom sudu tražio da se policijske bilješke o razgovorima s članovima obitelji nakon pronalaska tijela izdvoje kao nezakoniti dokazi, ali ona još nije riješena. Međutim, ta žalba nema utjecaj na provođenje istrage s obzirom na to da je rješenje o istrazi protiv Smiljane Srnec pravomoćno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:18